Μια 101χρονη Βρετανίδα σπάει παγκόσμιο ρεκόρ στην καταρρίχηση

Μια 101χρονη γυναίκα δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε κανένα φόβο όταν κατέρριπτε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ σαν ο γηραιότερος καταρριχητής όταν κατέβαινε με ένα σκοινί 94 μέτρα από ένα γνωστό τουριστικό πύργο. Ο άνεμος και η βροχή δεν πτόησαν της Doris Long που βραβεύτηκε για τον φιλανθρωπικό σκοπό της καθώς κατέβαινε κάτω από τον spinnaker tower του Portsmouth, στο Hampshire.

Είχε επιχειρήσει το ίδιο πέρσι στα 100α της γενέθλια τον Μάιο του 2014.   Η συνταξιούχος που έχει το ψευδώνυμο Daring Doris, που είχε καταρριχηθεί παλιότερο με σκοινί δίπλα στον γνωστό Βρετανό παρουσιαστή Chris Evans, πήρε το ίδιο ρίσκο για να μαζέψει λεφτά για ένα τοπικό κέντρο περίθαλψης. Την πρώτη φορά που έκανε ραπέλ ήταν 85 χρονών και είχε πει: «Δεν φοβάμαι και ποτέ δεν πρόκειται να φοβηθώ. Απλά είμαι ήρεμη από την φύση μου».857312_0cdc5b2e-2412-48d2-8e78-3aa49191e85e-861x2040

Η εκατοντάχρονη που είναι μόλις μόλις 1.52 στο ύψος και ζυγίζει μόνο 50 κιλά πρόσθεσε: «Έριξα μια ματιά κάτω στο πλήθος. Συνήθως ψάχνω να δω πώς τα πάει το άλλο άτομο».

Μετά το ρεκόρ είπε: «Δούλεψα πολύ σκληρά, πιο σκληρά από πέρσι. Είχε τόσο αέρα που αιωρήθηκα για λίγο αλλά ω, ναι το κατά-διασκέδασα. Νομίζω ότι το άξιζε. Τα πόδια μου πονάνε όσο τίποτα και το δεξί μου χέρι με το οποίο κρατούσα το σκοινί και τα μαλλιά μου έχουν κολλήσει».

Η 42χρονη Jennie Watson, μητέρα δύο παιδιών που επιχείρησε το ίδιο νωρίτερα είπε: «Πιστεύω ότι είναι καταπληκτική, μια αληθινή έμπνευση. Πρέπει να είσαι πολύ ευέλικτος για να τραβάς τα σκοινιά προς τα κάτω αλλά είναι η γενναιότητα πάνω από όλα. Πώς τα καταφέρνει δεν έχω ιδέα».

Η Doris μάζεψε με τις καταρριχήσεις της – αυτή είναι η 16η φορά που το προσπαθεί – πάνω από 11.000 λίρες για την κλινική της περιοχής που μένει και το κάνει επειδή όπως λέει «μας παρέχουν φροντίδα εντελώς δωρεάν».

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.