Η πιο δημοφιλής μεξικάνικη συνταγή

Τάκος: μια Μεξικάνικη συνταγή που όμως όλοι αγαπούν. Δοκιμάστε την στο σπίτι σας και όλη η οικογένεια θα την λατρέψει.

Μερίδες: 12

Υλικά

12 θήκες για τάκος

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, πλυμένο καλά

1200 ml ζωμό κοτόπουλου

6-7 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα

200 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο βάρος

300 γραμμ. sour cream, έτοιμη ή σπιτική

1 μπολ πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας

αλάτι, πιπέρι

λίγη πάπρικα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα και 30′ περίπου, μέχρι να γίνει πολύ μαλακό.

Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τέλος, το κόβουμε σε οριζόντιες λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου.

Μοιράζουμε πρώτα το μαρούλι στις θήκες και στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε σε κάθε θήκη 1 κουταλιά καλαμπόκι, λίγη σάλτσα και 1 γεμάτη κουταλιά sour cream.

Σερβίρουμε αμέσως.

Leave a Reply

Your email address will not be published.