Τάκος: μια Μεξικάνικη συνταγή που όμως όλοι αγαπούν. Δοκιμάστε την στο σπίτι σας και όλη η οικογένεια θα την λατρέψει.
Μερίδες: 12
Υλικά
12 θήκες για τάκος
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, πλυμένο καλά
1200 ml ζωμό κοτόπουλου
6-7 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
200 γραμμ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο βάρος
300 γραμμ. sour cream, έτοιμη ή σπιτική
1 μπολ πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα και 30′ περίπου, μέχρι να γίνει πολύ μαλακό.
Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τέλος, το κόβουμε σε οριζόντιες λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου.
Μοιράζουμε πρώτα το μαρούλι στις θήκες και στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε σε κάθε θήκη 1 κουταλιά καλαμπόκι, λίγη σάλτσα και 1 γεμάτη κουταλιά sour cream.
Σερβίρουμε αμέσως.