Δήμος Καστοριάς: Έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Δήμος Καστοριάς: Έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Καστοριάς για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Η ασφάλεια και η προστασία όλων μας αποτελεί ύψιστη υποχρέωση.

Έπειτα από την εγκύκλιο που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ο τρόπος με τον οποίον θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου του Δήμου Καστοριάς, κ. Όλγα Θεοχάρη πραγματοποίησε συνάντηση με το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Καστοριάς και αποφασίστηκε η λαϊκή αγορά της Τετάρτης 25 Μαρτίου, να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να τηρηθεί απ’ όλους η πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα συνιστάται να αποφευχθεί, κατά το δυνατόν, η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών και ειδικά των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.

Για τον λόγο αυτό προβλέπεται και επιβάλλεται:
• Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών να είναι τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
• Οι πωλητές, υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης και να υπάρχει σε εμφανές σημείο του πάγκου αντισηπτικό υγρό.
• Να υπάρχει διαρκής προτροπή ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των καταναλωτών και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους.
• Όσοι καταναλωτές προσέλθουν στη λαϊκή αγορά θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομοι στη διαδικασία αγορών και να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και γάντια.
• Μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, όλοι οι συμμετέχοντες παραγωγοί υποχρεούνται να απομακρύνουν όλα τα απορρίμματά τους και να παραδώσουν το χώρο που χρησιμοποίησαν απόλυτα καθαρό, ώστε να γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου, άμεση αποκομιδή και απολύμανση.
• Στο χώρο της λαϊκής αγοράς θα βρίσκεται κλιμάκιο της Υπηρεσίας του Δήμου το οποίο μαζί με Αστυνομία θα μεριμνά για την εφαρμογή όλων των παραπάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.