Πρόταση του Αντιδημάρχου Πετρόπουλου για μετονομασία των Ραγκουτσαριών

Πρόταση του Αντιδημάρχου Πετρόπουλου για μετονομασία των Ραγκουτσαριών

Την ονοματοθεσία της παρέλασης και των επιμέρους βραβείων των Καστοριανών Ραγκουτσαριών προς τιμή συμπολιτών μας, ως αναγνώριση για την ανιδιοτελή στήριξη – προσφορά τους προς τον θεσμό προτείνει με εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημήτρης Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την εισήγησή του:

“Ο Δήμος Καστοριάς ξέρει να τιμά τους δημότες που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση τη στήριξή τους στο θεσμό των Καστοριανών Ραγκουτσαριών. Πρόταση της Αντιδημαρχίας Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων είναι η φετινή παρέλαση να ονομαστεί Παρέλαση Ραγκουτσαριών Ευτύχιος Μπαλής, για την πολυετή προσφορά του στο θεσμό και το πηγαίο χιούμορ του μέσα από τα ποιήματά του ως εκφωνητής.

Η κατηγορία Σάτιρα να ονομαστεί προς τιμή του αείμνηστου Τάκη Κρανιά, ο οποίος ήταν ευρύτερα γνωστός στην κοινωνία της Καστοριάς για την απέραντη αγάπη του προς το θεσμό και την ξεχωριστή ευρηματικότητα του σε θέματα σάτιρας στην παρέλαση. Οι υπόλοιπες κατηγορίες της παρέλασης, “Παιδικά – Σχολεία”, “Γυμνάσια – Λύκεια”, “Ατομικό”, “Παράδοση” και “Εμφάνιση – Θέαμα” να ονομαστούν προς τιμή του αείμνηστου Μιχάλη (Μαλάκη) Λίτσκα για τη βαθιά ευαισθησία του και την ακούραστη προσφορά του επί σειρά ετών ως τελετάρχης στην παρέλαση των Ραγκουτσαριών.

Θεσμοί όπως τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους δημότες, αφενός διότι επιβραβεύουν στο πρόσωπο κάποιων όλες τις αξιόλογες προσφορές τους προς το έθιμο, και αφετέρου γιατί αποτελούν κινητήριος δύναμη στους νεότερους.

Κατόπιν των ανωτέρω, εισηγούμαι η φετινή παρέλαση των Καστοριανών Ραγκουτσαριών να ονομαστεί “Παρέλαση Ραγκουτσαριών Ευτύχιος Μπαλής” για την πολυετή προσφορά του στο θεσμό και το πηγαίο χιούμορ του μέσα από τα ποιήματά του ως εκφωνητής.

One Response to "Πρόταση του Αντιδημάρχου Πετρόπουλου για μετονομασία των Ραγκουτσαριών"

  1. Δημήτρης   18 Φεβρουαρίου, 2016 at 9:47 μμ

    Και τον Αύγουστο μήνα του μαρμπαΜητούση…ΕΛΕΟΣ. Τα καρναβάλια, ραγκουτσάρια είναι όλων των καστοριανών και έτσι πρέπει να μείνουν. ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.