Ούγγροι και Σλοβένοι ελέγχουν τα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ για μετανάστες

Ούγγροι και Σλοβένοι ελέγχουν τα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ για μετανάστες

Ούγγροι αστυνομικοί βρίσκονται από χθες στα στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, με θερμικές κάμερες και ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό,  προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση μεταναστών από τη μεθόριο.
Στην περιοχή βρίσκονται και Σλοβένοι συνοριακοί αστυνομικοί, εξοπλισμένοι με οχήματα αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ κατά μήκος της συνοριογραμμής περιπολούν εδώ και αρκετές ημέρες Σέρβοι και Κροάτες συνοριοφύλακες.
Σύμφωνα με το Έθνος, στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχύσουν την πολυεθνική δύναμη φύλαξης Τσέχοι και Σλοβάκοι αστυνομικοί, ενώ υπάρχουν επαφές και με άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Πολωνία, για να σταλούν αστυνομικές δυνάμεις.
Η ομάδα των Ούγγρων που έφτασε στα σύνορα βάσει  συμφωνίας μεταξύ των διωκτικών Αρχών της ΠΓΔΜ με τις αντίστοιχες χωρών των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, αριθμεί 31 άτομα και προβλέπεται να παραμείνει έως τις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι Ούγγροι αστυνομικοί πραγματοποιούν κοινές περιπολίες με αστυνομικούς της ΠΓΔΜ στη συνοριακή γραμμή με στόχο την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών από μη οριοθετημένα σημεία της μεθορίου και τη «σκανάρουν» με τις θερμικές κάμερες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης κινήσεων ακόμη και σε συνθήκες σκότους από μεγάλη απόσταση.
Υπενθυμίζεται πως στη συνοριακή γραμμή ΠΓΔΜ – Ελλάδας έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα από τη γειτονική χώρα συρμάτινοι φράχτες σε δύο τμήματα, ένα στην Ειδομένη Κιλκίς και ένα στη Νίκη Φλώρινας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.