Μέσω ΑΣΕΠ οι 1.450 προσλήψεις στα κέντρα κοινότητας

Μέσω ΑΣΕΠ οι 1.450 προσλήψεις στα κέντρα κοινότητας

Μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις 1.450 εργαζομένων σε 254 Δήμους για να λειτουργήσουν οι δομές καταπολέμησης της φτώχειας και τα κέντρα κοινότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «εάν γίνουν προσλήψεις από ΜΚΟ συνεργαζόμενες με Δήμους, αυτές θα γίνουν με διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ υπό τον έλεγχο των Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που δικαιούχος της νέας δομής είναι ΜΚΟ που την υλοποιούσε στο παρελθόν, ο αρμόδιος Δήμος υποχρεούται να περιλάβει στην πρόσκληση σχέδιο για την προσαρμογή του προσωπικού στις νέες ανάγκες». Το υπουργείο Εργασίας, απάντησε έτσι σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αδιαφανείς προσλήψεις προσωπικού.

Πρόσθεσε επίσης ότι:

1.    Το υπουργείο, ως υπεύθυνο για τον σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Συνοχή, φρόντισε για την νομοθετική κατοχύρωση, τόσο των νέων δομών που υλοποιούνται για πρώτη φορά, όπως τα Κέντρα Κοινότητας σε 254 Δήμους, όσο και της διαδικασίας και των κριτηρίων που θα εφαρμοστούν για την στελέχωση όλων των δομών του νέου ΕΣΠΑ.

2.    Στην προηγούμενη περίοδο, οι προσλήψεις σε δομές καταπολέμησης της φτώχειας είχαν γίνει μέσω ΜΚΟ σε 68 Δήμους και αφορούσαν 1.289 εργαζόμενους. Πολλές από εκείνες τις προσλήψεις είχαν χαρακτηριστεί, ορθά, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση τότε, αδιαφανείς και ρουσφετολογικές. Οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης του Υπουργείου, των Περιφερειών, των Δήμων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αυτή τη διαβούλευση το Υπουργείο επέμεινε στη μεγαλύτερη δυνατή γεωγραφική διασπορά των δράσεων και στην αξιοκρατική και αντικειμενική διαδικασία προσλήψεων.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.