Σφάζονται Μέρκελ και Σόιμπλε για χάρη του Αλέξη και της Ελλάδας

«Σφάζονται» για χάρη του Αλέξη, Μέρκελ και Σόιμπλε, καθώς η περήφανη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, έχει φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, το άλλοτε πανίσχυρο και ενιαίο ηγετικό δίδυμο, στην Γερμανία.

Η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει άνω-κάτω και τη γερμανική κυβέρνηση, όπως αναγνωρίζουν πλέον και έγκυρα γερμανικά έντυπα, επιβεβαιώνοντας τους σχετικούς ψιθύρους, ότι, δηλαδή, η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται «στα μαχαίρια» με τον κορυφαίο, πανίσχυρο υπουργό της, εξαιτίας της ριζικής διαφωνίας τους, για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

H εφημερίδα FAZ, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τι κρύβεται πίσω από τη φημολογούμενη κόντρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με τη διάσωση της Ελλάδας, επισημαίνει ότι, εκτός από τα δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας και για τα οποία ερίζουν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών, μπορεί να κρύβεται κάτι άλλο…

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι κατά παραπάνω από ένας υπουργός στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ», γράφει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη δημοσίευμα της Bild. Οι Μέρκελ και Σόιμπλε διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ελληνικό ζήτημα, όπως επισημαίνει η Bild την ώρα που η FAZ υποστηρίζει ότι πηγή του Βερολίνου χαρακτήρισε ως «ανοησίες» το δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας.

Οι Μέρκελ και Σόιμπλε έχουν αγαστή συνεργασία… «Την περασμένη Δευτέρα, στη μίνι σύνοδο του Βερολίνου όπου η Μέρκελ είχε συνομιλίες με τους Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι, με στόχο να καταλήξουν σε μία συμβιβαστική πρόταση για το ελληνικό χρέος, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είχε ενημερώσει τον Σόιμπλε, τον οποίο ενημέρωσε τελικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Συνεργάτης του Σόιμπλε, ο οποίος δεν κατονομάζεται, υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε μόλις έμαθε για τη συνάντηση αυτή:

Ηταν μία σόλο παράσταση από την κυρία». Με αφορμή την κόντρα Σόιμπλε-Μέρκελ, όπως την παρoυσιάζει η Bild, η εφημερίδα FAZ υποστηρίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να σώσει την Ελλάδα και για έναν ακόμα λόγο: Ο Σόιμπλε μπορεί να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα στις εκλογές καθώς τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 73, αντιθέτως η Μέρκελ μπορεί να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία…

kontranews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.