Μεϊμαράκης: Παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον Γ. Πλακιωτάκη

Μεϊμαράκης: Παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον Γ. Πλακιωτάκη

Την απόφασή του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διευκρινίζοντας ότι παραμένει υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Το πρωί ο κ. Μεϊμαράκης είχε ανακοινώσει την απόφασή του να ορίσει αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον μέχρι σήμερα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Παραδίδω την μεταβατική προεδρία στον Γιάννη Πλακιωτάκη, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης το απόγευμα της Τρίτης.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τους Νεοδημοκράτες ότι αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης».

Εκτιμάται ότι με την κίνησή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να αποκλιμακώσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα μετά το απίστευτο φιάσκο των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, παραδίδοντας τη θέση αυτή στον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η επίθεση που δέχομαι, δεν συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και για να εκτονώσω την ένταση που έχει δημιουργηθεί, για να την αποδυναμώσω, παραδίδω την έδρα της μεταβατικής προεδρίας στον κ. Πλακιωτάκη και συνεχίζω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος. «Αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος» ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο κ. Μεϊμαράκης.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.