Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη

Σε εκλογικούς ρυθμούς μπαίνει πλέον και η Νέα Δημοκρατία καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να συνεχίσει έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάρει πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να σχολίασε σε συνομιλητές του,  πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη, από Δευτέρα έχει χάσει και εμάς».

Στη Συγγρού δεν είναι σίγουροι για το εάν τελικά ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει  ψήφο εμπιστοσύνης. Κάνουν λόγο για ενδεχομένως, ένα ακόμη, παιχνίδι τακτικής του Μαξίμου ενώ θεωρούν ότι η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης θα είναι επώδυνη και για τον Πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα όμως αναγνωρίζουν ότι με αυτή την κίνηση θα ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς έπεσε από τους βουλευτές της Αριστεράς.

Η ΝΔ είναι προφανές ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου και το κόμμα κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς ενώ η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη θα συνδυαστεί και με την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος του κόμματος.

Ταυτόχρονα το κόμμα ετοιμάζει ομάδες εργασίας για απευθείας συζητήσεις με τους δανειστές προκειμένου να αλλάξει ορισμένα από τα μέτρα.

Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεχίσει να ψηφίζει τους νόμους που θα φέρνει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μνημονίου.

 

periskopio.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.