Προς αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ.

Προς αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ.

Ανοίγουν από σήμερα και θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό αποφασίστηκε μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ηδη ορισμένοι προαναγγέλλουν την υποψηφιότητά τους εμμέσως όπως Μ. Βορίδης, Κυρ.Μητσοτάκης, ενώ κάποιοι προτείνουν στην Ολγα Κεφαλογιάννη να είναι υποψήφια. Μετά την ανακοίνωση για την επιτάχυνση των διαδικαςιών, συναντήθηκε ο κ.Καραμανλής με τον ξάδελφό του και βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις. Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατουλης.
«Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος» δήλωσε ο Βαγγέλης, Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον». Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.