Μεγάλος σεισμός στην κεντρική Ιταλία

Μεγάλος σεισμός στην κεντρική Ιταλία

Μεγάλος σεισμός συγκλόνισε ξανά την Ιταλία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν έντασης 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε στην κεντρική Ιταλία. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 8.10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

H Λα Ρεπούμπλικα, επικαλούμενη την Πολιτική Προστασία, μετέδωσε νωρίτερα ότι υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες», ωστόσο η Πολιτική Προστασία διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, κάνοντας λόγο περί σύγχυσης λόγω της χαοτικής κατάστασης..

Σημειώνεται ότι το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) μετρά τη δόνηση στα 5,6 Ρίχτερ, ενώ ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για δόνηση 5,4 βαθμών. Το επίκεντρο βρίσκεται σε περιοχή 66 χλμ. από την Περούτζα, και συγκεκριμένα στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Ο σεισμός διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα και πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Έγινε αισθητός στην Ρώμη, αλλά και στις περιοχές Ανκόνα, Φαμπιράνι, Πεσάρο.

150 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Όπως έγινε γνωστό περίπου 150 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην σεισμοπαθή περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο. Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων. Όμως το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης είναι μόλις 10 χιλιόμετρα – που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφεται πρόβλημα, χωρίς να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του, στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα, στις 24 Αυγούστου, η Ιταλία είχε συγκλονιστεί ξανά από μεγάλο σεισμό, μεγέθους 6,2 Ρίχτερ, που ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας ανακοίνωσε ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 300 ανθρώπους.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.