«Μεγάλη μπάζα» για το οργανωμένο έγκλημα στην Ιαπωνία – Έκλεψαν 12.7 εκατ. δολάρια σε 3 ώρες

«Μεγάλη μπάζα» για το οργανωμένο έγκλημα στην Ιαπωνία – Έκλεψαν 12.7 εκατ. δολάρια σε 3 ώρες

Τα μέλη ενός διεθνούς συνδικάτου εγκληματιών θεωρούνται υπαίτια για μια από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες ληστείες στην ιστορία της Ιαπωνίας. Μέσα σε διάστημα τριών ωρών, 100 διαφορετικοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν πλαστές πιστωτικές κάρτες και έκαναν αναλήψεις από διαφορετικά ΑΤΜ της χώρας, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τα 1.4 δισεκατομμύρια Γιεν (12.7 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με το δίκτυο Kyodo News, οι κακοποιοί έδρασαν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκυο, καθώς και σε 16 άλλες πόλεις.

Οι Ιαπωνικές αρχές ανακάλυψαν πως τα στοιχεία των πλαστών καρτών προήλθαν από τράπεζα της Νοτίου Αφρικής και έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Interpol για να βρουν το πώς ήρθαν στα χέρια τους αυτά τα στοιχεία. Από την τράπεζα της Νοτίου Αφρικής, της οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, έκλεψαν στοιχεία 1.600 διαφορετικών λογαριασμών. Πάντα σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες έδρασαν επίτηδες ημέρα που οι τράπεζες ήταν κλειστές, καθώς αυτό τους έδωσε αρκετό χρόνο για να φύγουν από τη χώρα προτού γίνει αντιληπτό το έγκλημα τους.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.