Μεγάλες ζημιές στο κτίριο της NASA προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου

Μεγάλες ζημιές στο κτίριο της NASA προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου

Ο τυφώνας Μάθιου που έπληξε τα νοτιοανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα δεν προκάλεσε ζημιές στις πλατφόρμες και το υλικό εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, επέφερε ωστόσο ζημιές εκατομμυρίων σε κτίρια της NASA, ανέφερε ο διευθυντής της.

Από τον τυφώνα υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν αρκετές οροφές κτιρίων στις εγκαταστάσεις του κέντρου, το όποιο την Τρίτη τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι καταστροφές επέτρεψαν στο νερό των καταρρακτωδών βροχών που έφερε ο τυφώνας να πλημμυρίσει χώρους με εξοπλισμούς και έπιπλα, είπε ο διευθυντής της NASA Ρόμπερτ Καμπάνα, ο οποίος υπολόγισε τις ζημιές σε εκατομμύρια. “Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα”, είπε όμως σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

A trailer is on its side at the NASA News Center following Hurricane Matthew in Kennedy Space Center, Florida, U.S. on October 8, 2016.  Picture taken on October 8, 2016.   Courtesy Cory Huston/NASA/Handout via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY

Στην πλατφόρμα εκτόξευσης 39Α, την οποία η NASA νοικιάζει στην εταιρεία SpaceX του τεχνοκράτη δισεκατομμυριούχου Ήλον Μάσκ, οι άνεμοι έφτασαν ταχύτητες 217 χλμ/ώρα 30 μέτρα από το έδαφος και μέχρι 138 χλμ/ώρα στο έδαφος. Η πλατφόρμα 39Α όμως και η παραπλήσια 39Β άντεξαν.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.