Μεγάλα κέρδη για τους καταναλωτές από την φορητότητα – «Βρείτε τον πάροχο ενός αριθμού»

Μεγάλα κέρδη για τους καταναλωτές από την φορητότητα – «Βρείτε τον πάροχο ενός αριθμού»

Πάνω από 10 εκατ. συνδέσεις, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, από το 2004 έως σήμερα, έχουν μεταφερθεί σε νέο πάροχο, διατηρώντας τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, από τον Μάρτιο του 2004 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, έχουν μεταφερθεί συνολικά 10.119.777 αριθμοί, εκ των οποίων οι 5.278.836 στη σταθερή τηλεφωνία και οι 4.840.941 αριθμοί στην κινητή.

Βάσει των στοιχείων, αποδεικνύεται πως οι καταναλωτές αξιοποιούν τη φορητότητα, στο πλαίσιο αναζήτησης ανταγωνιστικών οικονομικών προγραμμάτων.

Η φορητότητα αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, από το 2004 που επιβλήθηκε από την ΕΕΤΤ με την έναρξη λειτουργίας της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα (ΕΒΔΑΦ), έχει, πλέον, αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση των καταναλωτών σε διαφορετικούς παρόχους, καθώς και την πρόσβαση σε περισσότερες και πιο προσιτές επιλογές συνδυαστικών υπηρεσιών σε τηλεφωνία και Internet.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φορητότητα αριθμών βρίσκονται στο http://www.eett.gr ή στο ειδικό website www.foritotita.gr

Επιπλέον, με την ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΤ «Βρείτε τον πάροχο ενός αριθμού», οι συνδρομητές μπορούν να ενημερωθούν εάν η κλήση που θα πραγματοποιήσουν είναι εντός ή εκτός δικτύου του παρόχου τους και κατά συνέπεια να εκτιμήσουν τη σχετική χρέωση ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα που διαθέτουν.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.