Με χτύπησαν και με έσυραν»: Η κατάθεση του 24χρονου φοιτητή για τον ξυλοδαρμό του

Με χτύπησαν και με έσυραν»: Η κατάθεση του 24χρονου φοιτητή για τον ξυλοδαρμό του

Όλα όσα βασανιστικά έζησε το πρωί της 5ης Απριλίου 2017, όταν και δέχθηκε επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσή Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, περιγράφει στην κατάθεσή του στις Αρχές ο 24χρονος φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών, Αλέξης Λάζαρης.

Τρώω την πρώτη γροθιά και τη δεύτερη στο πρόσωπο και έπεσα κάτω και άρχισε χαμογελώντας να με χτυπάει στο κεφάλι και στο πρόσωπο μόνο. Ο δράστης είχε χαρακτηριστικά σημάδια στη μια μεριά του προσώπου του στο μάγουλο, πιθανώς από ακμή. Την ώρα που με χτύπαγε ο πρώτος με χτύπησε ο δεύτερος από πίσω. Τότε παρενέβη ένας περαστικός για να σταματήσουν και είδα την κίνηση που έκανε αυτός που ήταν πίσω μου να φύγει. Ο πρώτος συνέχισε να με χτυπάει κανονικά. Μετά χτύπησα από πίσω στο κεφάλι προφανώς από τρίτο άτομο», αναφέρει στην κατάθεσή του ο νεαρός φοιτητής.

Και συνεχίζει:

«Ο πρώτος από αυτούς που με περίμενε στην Παπαδά πήρε φόρα με το πόδι του και με χτύπησε στον αυχένα με κλοτσιές. Μετά έφυγαν, περπάτησα δύο μέτρα προς τη Μεσογείων. Βλέπω άλλον να έρχεται προς το μέρος και με ρώτησε, πώς είσαι, ρε φίλε, και του λέω δεν είμαι καλά και μου έριξε μπουνιές και μου φώναζε, “έλα πάμε στα γραφεία” και άρχισε να με σέρνει από την κουκούλα προς την κατεύθυνση άλλου ατόμου. Εκείνη τη στιγμή είδα ένα μηχανάκι με δύο άτομα πάνω. Ο τελευταίος μου τράβηξε την τσάντα. Στη συνέχεια, ανέβηκε στο μηχανάκι τρικάβαλο με τους άλλους και διέφυγαν».

Ερωτηθείς αν αναγνωρίζει ως δράστη της επίθεσης εναντίον του τον 42χρονο, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ο Αλέξης Λάζαρης απάντησε πως βλέπει το σημάδι στο δεξί του μάγουλο και είναι σίγουρος ότι είναι ο ένας από τους περιγραφόμενους ως άνω δράστες.

Στα αποσπάσματα της δικογραφίας της υπόθεσης, που φέρνει σήμερα στο φως δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, περιλαμβάνεται και η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα του ξυλοδαρμού του 24χρονου φοιτητή.

«Το ένα μπαλκόνι μου βλέπει την οδό Παπαδά. Την 15.20 είδα δύο άτομα να χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές ένα νεαρό. Ειδικότερα, ο νεαρός ανέβαινε την οδό Παπαδά πεζός και τα άλλα δύο άτομα ήρθαν από πίσω του. Αμέσως μετά από ένα δίκυκλο χρώματος ασημί αποβιβάστηκε ο… (στέλεχος της Χρυσής Αυγής), τον οποίο γνωρίζω, καθώς είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αθήνα. Τον είδα να επιτίθεται στο νεαρό με μπουνιές και κλοτσιές. Ο νεαρός είχε αίματα στο πρόσωπο και εκείνος του έλεγε, ‘‘εσύ έκαψες τα γραφεία της Χρυσής Αυγής;’’. (…) Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το σακίδιο πλάτης και οι τρεις δράστες ανέβηκαν σε δίκυκλο Yamaha και κατευθύνθηκαν προς τη Μεσογείων. Ο ένας δράστης ήταν μετρίου αναστήματος, αδύνατος, κοντό μαύρο μαλλί και τον άλλον δεν τον θυμάμαι. Αν μου επιδειχθούν φωτογραφίες μπορώ να αναγνωρίσω και τον πρώτο άνδρα που περιέγραψα», αναφέρει ο 40χροπνος αυτόπτης μάρτυρας που αναγνώρισε ανάμεσα σε τέσσερα άτομα (οι τρεις καμουφλαρισμένοι αστυνομικοί, όπως προβλέπει η διαδικασία της αναγνώρισης) τον 42χρονο κατηγορούμενο.

Μια από τις γυναίκες που περπατούσε στον ίδιο δρόμο την ώρα της επίθεσης προσπάθησε να σώσει το φοιτητή και ενδεχομένως στάθηκε μία από τις αιτίες που δεν του προκάλεσαν ανήκεστη βλάβη:

«Του είπαν, ‘‘βρε αλήτη, εσύ έσπασες τα γραφεία;’’. Εκείνος απάντησε, ‘‘δεν ξέρω τι λέτε’’ και έκανε πίσω βήματα. Περαστικός προσπάθησε να τους πει να μην τον πειράξουν, αλλά τον έσπρωξαν, φοβήθηκε και αποχώρησε (…) Όλο το διάστημα που τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές φώναζα, ‘‘αφήστε το παιδί. Θα το σκοτώσετε’’ και καλούσα την Αστυνομία. Τον έσυραν για 20 μέτρα λέγοντας, ‘‘πάμε στα γραφεία να τα πούμε’’. Οι δύο πρώτοι δράστες ήταν ύψους 1,85 μ. και γεροδεμένοι και ο ένας φορούσε μαύρο μπουφάν με ξυρισμένο κεφάλι, ενώ ο άλλος μαύρη κοντομάνικη μπλούζα».

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.