Με τρεις τρόπους η αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Με τρεις τρόπους η αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Τους τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα γίνει η υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι τρόποι αυτοί έχουν ως εξής :

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://keaprogram.gr/

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων

Από τα Κ.Ε.Π.

Ήδη έχουν εκδοθεί η υπ’ αριθμ. Γ.Δ.5οικ.2961-10 (ΦΕΚ 128/Β/24.01.2017) Κ.Υ.Α. και η υπ’ αριθμ. ΔΙΑΔΙΠΥΔ/Φ.15/1/2831/27.01.2017 Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία έχουν αποσταλεί εγχειρίδιο οδηγιών και όλα τα σχετικά υλικά σε όλα τα Κ.Ε.Π. της χώρας.

Για μια ακόμη φορά τα Κ.Ε.Π. καλούνται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση μιας κρίσιμης κοινωνικής πολιτικής που αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Είναι γεγονός ότι τα Κ.Ε.Π. έχουν επιφορτιστεί με πλήθος αρμοδιοτήτων όπως για παράδειγμα, κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ, θέματα ΕΦΚΑ κ.ά, σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας.

Ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση για αύριο, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου Ιανουαρίου 2017, στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π., της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Κ.Ε.Π. κατά την πρώτη ημέρα προσέλευσης των ενδιαφερομένων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.