Με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Κωσταράζι

Με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Κωσταράζι

Μάγεψε μικρούς και μεγάλους το χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Κωσταράζι που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Το inkastoria.gr παρευρέθηκε σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωσταραζίου.

dsc_0045

dsc_0055

dsc_0064

Στην προσπάθεια μας να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το περιεχόμενο της εκδήλωσης αλλά και το έργο του Συλλόγου μιλήσαμε με τον κ. Τάσο Ντίνα, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κωσταραζίου.  Όπως δήλωσε ο κ. Ντίνας «πρόκειται για μια εκδήλωση με πολλές προεκτάσεις  που στόχο έχει να βελτιώσει το επίπεδο εκπαίδευσης και παιδείας που παρέχεται στα παιδιά μας σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας που βρισκόμαστε. Οι πτυχές αυτής της εκδήλωσης είναι οι εξής: Πρώτα από όλα οι μαμάδες του Συλλόγου αλλά και των χωριών που ανήκουν στο εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Κωσταραζίου αφιέρωσαν χρόνο, έβαλαν τη φαντασία τους και κόπο  και έκαναν καταπληκτικές δημιουργίες, τις οποίες με την ευκαιρία των εορτών που έρχονται για τα Χριστούγεννα διαθέτουν σε ένα σχολικό Bazaar, με σκοπό να ευχαριστήσουν γονείς και παιδιά αλλά και να ενισχύσουν τα οικονομικά του συλλόγου τα οποία πάλι θα είναι για τα παιδιά μας. Το δεύτερο κομμάτι είναι η ψυχαγωγία των παιδιών και γι’ αυτό φέραμε μια performance, μια ομάδα παιδιών “τα Κλαμπατσίμπαλα” που είναι από την Καστοριά (γιατί προτιμούμε καταρχήν τον τόπο μας και μετά απευθυνόμαστε αλλού αν δεν βρούμε κάτι) με τίτλο “Ένα δώρο για τον καθένα” για να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι. H τρίτη πτυχή της εκδήλωσής μας είναι να απολαύσουν οι γονείς και τα παιδιά τις δημιουργίες των μαμάδων του Συλλόγου μας».

dsc_0081

Στη συνέχεια, ο κ. Ντίνας, αναφερομένος στο έργο του συλλόγου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους αφανείς ήρωες που υποστηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου. Συγκεκριμένα, μέσα από τα λεγόμενα του, αναφέρθηκε «στην προσπάθεια που καταβάλουν οι γονείς μέσα από το Σύλλογο και ιδιαίτερα οι μαμάδες του συλλόγου, ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε την εκπαίδευση των παιδιών μας είτε οικονομικά για να κάνουν περισσότερα πράγματα είτε προκαλώντας κάποιες εκδηλώσεις ή δημιουργώντας εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, πριν δύο χρόνια πήγαμε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, άλλες φορές ενισχύσαμε εκδρομές. Φέτος σχεδιάζουμε πράγματα τολμηρά, δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε και έτσι δεν ανακοινώνουμε τίποτε ακόμα, πάντως κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο κάθε μέρα να το έχουν τα παιδιά μας στη γωνιά αυτή που ζούμε».

Οι δράσεις του συλλόγου αγκαλιάζονται με θέρμη όχι μόνο από τους γονείς αλλά και από τα παιδιά τα οποία σύμφωνα με τον κ. Ντίνα «από ότι έχει φανεί μέχρι τώρα και από ότι διαισθάνομαι τα παιδιά είναι πολύ ικανοποιημένα και έχουν διάθεση  να συμμετέχουν και να βοηθήσουν περισσότερο από όσο τους αναλογεί και χαίρομαι πολλαπλά γιατί είναι αυριανοί γονείς και η συμμετοχή στα κοινά σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όλα».

dsc_0057

Κλείνοντας ο ο κ. Ντίνας, εν όψει των Χριστουγέννων έστειλε το δικό του εορταστικό μήνυμα «Εύχομαι αυτογνωσία, να κοιτάξουμε λίγο καλά στον καθρέφτη τον εαυτό μας, να δούμε τι καλά κάναμε τι κακά κάναμε και αν μπορέσουμε να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα κακά, να βελτιώσουμε τα καλά αλλά σίγουρα να εργαστούμε για έναν κοινό σκοπό. Για εμάς εδώ σαν γονείς ο κοινός σκοπός είναι να βελτιώσουμε το επίπεδο εκπαίδευσης των παιδιών μας και σ’ αυτό έχουμε συμμάχους τους δασκάλους, εμείς είμαστε διαθέσιμοι αν κάτι στραβώσει να το διορθώνουμε».

 dsc_0084

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.