Με μεγάλη επιτυχία το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού – Αφιερωμένο στο Βασίλη Αβραμίδη (φωτογραφίες)

Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου 2016, στο Άργος Ορεστικό, με απόλυτη οργανωτική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Πρόκειται για τις εκδηλώσεις του 19ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού, το οποίο φέτος ήταν  αφιερωμένο στην μνήμη του αειμνήστου προέδρου της «Ορεστίδος» Βασίλη Αβραμίδη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής αυτού του Φεστιβάλ.

Μέσα σε έντονα  φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, όλοι οι θεσμικοί παράγοντας, που τίμησαν τις εκδηλώσεις, ο  Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Βουλευτής Καστοριάς,  Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο  Πρόεδρος της ¨Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος  Οικονόμου Αντώνιος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Παναγής Μπαρμπάτης αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και την προσφορά του αειμνήστου Βασίλη Αβραμίδη. Ο  Πρόεδρος της «Ορεστίδος» Κωνσταντίνος Αδάμ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, αναφέρθηκε ενδελεχώς στη ζωή και το έργο του, παρουσίασε τους κυριότερους σταθμούς της ζωής του και τέλος εξήρε το πλούσιο και γόνιμο πνευματικό έργο που κατέλειπε ο αείμνηστος Πρόεδρος Βασίλης Αβραμίδης. Συγκινητική ήταν και η στιγμή της απονομής της ειδικής τιμητικής κλακέτας στην οικογένεια του, « Μνήμης ¨Ένεκεν» με την ανακήρυξη του σε Μέγα  Ευεργέτη και Επίτιμο Πρόεδρο του συλλόγου, την οποία παρέλαβε ο γιος του Γιάννης Αβραμίδης.

Το κοινό που κατέκλεισε το Πολιτιστικό Κέντρο, είχε την ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικά χορωδιακά σχήματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία προσέφεραν δύο μοναδικές μουσικές βραδιές και μας ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του χορωδιακού τραγουδιού.

Συμμετείχαν οι Χορωδίες:

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΑΝΟΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ «ΑΡΜΟΝΙΑ» ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ « Ο ΕΥΜΟΛΠΟΣ»

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ « Η ΟΡΕΣΤΙΣ»

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ

« Η ΟΡΕΣΤΙΣ»

Την παράσταση, για μία ακόμη φορά, έκλεψε ο Μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος μας τίμησε άλλη μια φορά με την ανάληψη της καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Φεστιβάλ, ο οποίος διηύθυνε δύο Χορωδίες και έκλεισε το πρόγραμμα του και με τις δύο ταυτόχρονα με δύο υπέροχα τραγούδια. Η έκπληξη ήταν στο φινάλε, κατά το οποίο κάλεσε στη σκηνή και την Χορωδία της Ορεστίδος για να τραγουδήσουν υπό τη Διεύθυνση του, την επτανησιακή καντάδα « απόψε την κιθάρα μου» Εντυπωσίασε με το ταλέντο της και η καληκέλαδη σολίστ, η σοπράνο κυρία Ροδοπούλου.

19o-xorodiako-argos-nees

Leave a Reply

Your email address will not be published.