Με φόντο τη «Λαϊκή Ενότητα» συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με φόντο τη «Λαϊκή Ενότητα» συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και στον απόηχο της δημιουργίας του νέου πολιτικού σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία και την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Καλύβης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του ως τη «μόνη άμεση στάση πολιτικής διαμαρτυρίας που απομένει».

Στη δήλωση παραίτησής του ο κ. Καλύβης υποστήριξε ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξυπηρετεί τη νομιμοποίηση των μνημονίων και κατηγόρησε μέρος της ηγεσίας του κόμματος πως «όχι μόνο υπέκυψε στον εκβιασμό της ευρωπαϊκής ελίτ αλλά αποδέχεται επίσης την ηγεμονία του νεοφιλελευθερισμού, όταν πρακτικά ισχυρίζεται ότι για να παραμείνει στην εξουσία μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να ασκεί δεξιά πολιτική».

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα και «μια μικρή ομάδα στελεχών» ότι «αποφάσισαν για πολλοστή φορά να γράψουν το κόμμα στα παλιά τους τα παπούτσια και πρακτικά να το καταργήσουν, να ασκήσουν πολιτική με όρους ‘πολιτικής χαρτοπαιξίας’ και να προχωρήσουν σε εκλογές – εξπρές για να νομιμοποιήσουν τον εναγκαλισμό των μνημονίων και την εκδίωξη όσων διαφωνούν».

Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή, «μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τα τετελεσμένα που δημιουργεί, μόνο ως προσβολή των συντρόφων μπορεί να εκληφθεί».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.