Μαθητές των Κυκλάδων «μετακόμισαν» για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων από νησιά των Κυκλάδων. Τα παιδιά και οι οικογένειές τους, αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη Νάξο για ένα μήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα παιδιά ρίχνονται από Τρίτη στη «μάχη» των Πανελληνίων και θα παραμείνουν στη Νάξε έως τις 6 Ιουνίου που θα διαρκέσουν οι εξετάσεις.

Υποχρεώθηκαν να φύγουν μακριά από τα σπίτια τους και να διαμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νάξο, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να λειτουργήσουν μόνο 10 εξεταστικά κέντρα για τα Επαγγελματικά Λύκεια στις Κυκλάδες.

Το κόστος διαμονής των μαθητών στη Νάξο όπως καταγγέλλουν είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να αναλάβει όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των παιδιών και των γονιών τους, που τους συνοδεύουν.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους εννέα μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων που θα συμμετείχαν στις εξετάσεις, μόλις οι τέσσερις αποφάσισαν να μεταβούν τελικά στη Νάξο.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Αμοργού, Δέσποινα Παναγιώτου, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του υπουργείου έθεσε τις οικογένειες εκτός προϋπολογισμού και εκτός οργάνωσης» και πρόσθεσε ότι δεν διασφαλίζεται από την πολιτεία η βασική συνταγματική αρχή των ίσων ευκαιριών.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.