Μαρμελάδα σύκο αχλάδι

Μαρμελάδα σύκο αχλάδι
Συστατικά
  • 800 γρ. σύκα
  • 400 γρ. αχλάδια
  • 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μικρό λεμόνι χυμό
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 γαρίφαλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό τα σύκα και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε ζάρια.
  • Σε ένα κεραμικό μπολ βάζουμε τα σύκα σε κομμάτια, τα αχλάδια σε ζάρια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το στικ κανέλας και τα γαρίφαλα.
  • Μετά καλύπτουμε το μπολ με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε για μία ώρα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε για 1 με 2 λεπτά.
  • Το ξαναβάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 με 10 λεπτά, ξαφρίζουμε όταν χρειάζετε και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  • Οταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη τη βάζουμε αμέσως σε βάζα και σφραγίζουμε καλά

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.