20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 800 γρ. σύκα
- 400 γρ. αχλάδια
- 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μικρό λεμόνι χυμό
- 1 στικ κανέλας
- 2 γαρίφαλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό τα σύκα και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε ζάρια.
- Σε ένα κεραμικό μπολ βάζουμε τα σύκα σε κομμάτια, τα αχλάδια σε ζάρια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το στικ κανέλας και τα γαρίφαλα.
- Μετά καλύπτουμε το μπολ με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε για μία ώρα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε για 1 με 2 λεπτά.
- Το ξαναβάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 με 10 λεπτά, ξαφρίζουμε όταν χρειάζετε και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Οταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη τη βάζουμε αμέσως σε βάζα και σφραγίζουμε καλά.
Πηγή: akispetretzikis.com