Νότης Μαριάς: Να στηρίξει το κράτος την παραδοσιακή ελληνική γουνοποιία

Στην Fur Excellence βρέθηκε σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο οποίος περιηγήθηκε στα περίπτερα, ενώ συνομίλησε με τους εκθέτες γουνοποιούς και τους φορείς του κλάδου. “Η παρουσία μας εδώ έχει σκοπό να ενημερωθούμε για τον παραδοσιακό κλάδο της γουνοποιίας και τα προβλήματά του”. σημείωσε ο ευρωβουλευτής. “Δεν πρόκειται για ένα σύγχρονο βιομηχανοποιημένο κλάδο,  αλλά για ένα παραδοσιακό κλάδο με μακρά ιστορία την οποία είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε. Αυτό το χαρακτηριστικό της ελληνικής γουνοποιίας είναι και αυτό που τη διαφοροποιεί από τις άλλες χώρες και κυρίως την Κίνα”σημείωσε ο κ. Μαριάς, τονίζοντας ότι η ελληνική γουνοποιία θα προστατευτεί. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο ειδικό καθεστώς (Άρθρο 107-Συνθήκης λειτουργίας Ευρωπαϊκής Ένωσης) που επιτρέπει βάσει προϋποθέσεων τις κρατικές ενισχύσεις και ένα ειδικό καθεστώς για τη στήριξη του κλάδου. Και η ελληνική γουνοποιία πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, επεσήμανε.
“Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση” τόνισε, “να προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια σε ειδικό καθεστώς προστασίας και ενίσχυσης του κλάδου που θα αφορά και τις εξαγωγικές επιδοτήσεις και το καθεστώς φορολόγησης, το οποίο πρέπει να μειωθεί”.
Σχετικά με τη ρωσική αγορά, επεσήμανε την ανάγκη άμεσης εξομάλυνσης των Ευρωρωσικών οικονομικών σχέσεων. Σύμφωνα με τον κ. Μαριά “η πατρίδα μας πρέπει να αποχωρήσει από τη Σένγκεν, γιατί τα οφέλη θα είναι σημαντικά”.

Οι δηλώσεις του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά

Αποστολή-ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published.