Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου και 6 ακόμη Βουλευτών για παράταση πληρωμής ασφαλίστρων ΟΓΑ

Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου και 6 ακόμη Βουλευτών για παράταση πληρωμής ασφαλίστρων ΟΓΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΘΕΜΑ: “Παράταση πληρωμής ασφαλίστρων ΟΓΑ”

Σύμφωνα με απάντηση σας, σε προγενέστερες ερωτήσεις με θέμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και άλλων αγροτικών πληρωμών, ενημερώνατε πως η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου 2015 και οι άλλες αγροτικές πληρωμές, θα ολοκληρωθούν ως τον Ιούνιο 2016 και θα δοθούν σε δύο δόσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η συντριπτική πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων ακόμη αναμένουν αυτές τις πληρωμές, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ήδη μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, έχουν καταβληθεί Φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, έξοδα για όργωμα, σπορά, λίπανση κ.λ.π. των αγρών τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η οικονομική κατάσταση για αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι αφόρητα πιεστική.

Επί πλέον αυτών ο ΟΓΑ έχει εκδώσει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ταμείου, καθώς και οι εργάτες γης, να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το Α’ εξάμηνο του 2015, ως την 30η Νοεμβρίου. Βεβαίως και οι ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να πληρωθούν.

Ζητούμε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν καταβληθεί οι ενισχύσεις, που με ευθύνη της Κυβέρνησης, για πρώτη φορά, έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ.

Σε διαφορετική περίπτωση, η πλειοψηφία των αγροτών δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις εισφορές εμπρόθεσμα, με αποτέλεσμα και ο αγροτικός φορέας να χάσει χρήματα και μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού, να μείνει ανασφάλιστο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προτίθεστε να δώσετε παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, τουλάχιστον μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση στους αγρότες;

Leave a Reply

Your email address will not be published.