Δημήτρης Μάρδας: Υπάρχουν κονδύλια και για τη γούνα, διεκδικήστε τα

Ως έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της χώρας με προοπτική και καθαρό εξαγωγικό προσανατολισμό χαρακτήρισε την ελληνική γουνοποιία ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Ο κ. Μάρδας επεσήμανε πως υπάρχουν 350 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Εξωστρέφεια, και από  αυτά ένα κομμάτι μπορεί να διοχετευθεί στη γούνα, αρκεί, όπως σημείωσε,  να υπάρξει η ανάλογη προσπάθεια και δυναμική από τους ανθρώπους της γούνας.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά τόνισε πως: “Η Τουρκία, στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου που είναι θεσμοθετημένος με την ΕΕ, οφείλει ό,τι προβλήματα αντιμετωπίζει να τα λύνει με τη διπλωματική οδό, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης προβλημάτων, ιδιαίτερα με την Τουρκία” συμπληρώνοντας πως “δεν φοβάται κάποιο έντονο επεισόδιο και ότι η Τουρκία πρέπει να “κλείσει” 35 κεφάλαια, προτού ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν δύο κεφάλαια, όπου το ένα αναφέρεται στην Αλιεία και το άλλο στην Ασφάλεια, την Άμυνα και τις Εξωτερικές Σχέσεις. Αυτά τα δύο κεφάλαια θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε κινητικότητα της Τουρκίας είναι εκτός ουσίας, υπάρχει ένας θεσμοθετημένος διάλογος και δεσμεύσεις που πρέπει να ολοκληρώσει”.

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας: “Θεωρούμε ότι λίγα θέματα έχουν μείνει προς συζήτηση και σε λίγο χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι θα ολοκληρώσουμε, αλλά ακριβείς πληροφορίες για το πότε μπορούν να έχουν μόνο όσοι συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση”. Τέλος ο υφυπουργός Εξωτερικών απέκλεισε δε κάθε είδους συζήτηση για πρόωρες εκλογές.

Η ομιλία και οι δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα

DSC_0151 DSC_0205 DSC_0209 DSC_0219 DSC_0231 DSC_0237 DSC_0240 DSC_0246 DSC_0260 DSC_0262 DSC_0268 DSC_0273

Leave a Reply

Your email address will not be published.