Εκπομπή – αφιέρωμα στο Άργος Ορεστικό από μεγάλο κανάλι

Εκπομπή – αφιέρωμα στο Άργος Ορεστικό από μεγάλο κανάλι

Την απόφαση να αφιερώσουν μια εκπομπή στο Άργος Ορεστικό και τα γύρω χωριά πήρε η ομάδα του 60 λεπτά Ελλάδα με τον Νίκο Μάνεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του inkastoria η ομάδα της εκπομπής είναι στο στάδιο της συλλογής πληροφοριών για την πόλη.

Η εκπομπή του Alpha 60’ Ελλάδα ξεκινά, για τέταρτη χρονιά, το οδοιπορικό της. Στόχος η καταγραφή της καθημερινότητας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, αλλά και του μηνύματος ότι η ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα χτίζεται με τόλμη και έμπνευση.
Ο Νίκος Μάνεσης ανοίγει τον χάρτη και μετράει χιλιόμετρα. Σταθμοί της διαδρομής του όλα τα μέρη όπου οι ανθρώπινες ιστορίες έχουν σαν λέξεις – κλειδιά τη δύναμη, τη δημιουργία, την αισιοδοξία, το χαμόγελο. Στον δρόμο του,  συναντάει πρόσωπα που αντιμετωπίζουν το μέλλον με ελπίδα και ευρηματικότητα, που κυνηγούν τα όνειρά τους, αναλαμβάνουν δράση, καινοτομούν, παράγουν, προσφέρουν. Μπαίνει στα σπίτια τους, στους χώρους εργασίας και διασκέδασής τους, γίνεται μέλος της τοπικής κοινωνίας αλλά και μέρος του ρεπορτάζ. Βλέπει αυτά που οι άλλοι δεν βλέπουν.
Το επιτελείο έτοιμο εδώ και καιρό. Η τεχνολογία βάζει για ακόμα μία φορά το… χέρι της. Οι κάμερες της εκπομπής, εξοπλισμένες με φακό που εστιάζει στην ουσία. Λίγες κουβέντες από απλούς Έλληνες. Λόγια αληθινά από κάθε σημείο της χώρας, από το πιο ορεινό χωριό ως το πιο απομακρυσμένο νησί. Και κυρίως εικόνες. Εικόνες προορισμών που γεμίζουν αισιοδοξία, εικόνες από τόπους όπου οι διαδρομές δεν συναντούν αδιέξοδα, αλλά ωραίους ανθρώπους.
Δείτε ΕΔΩ τις εκπομπές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.