Απαγορεύεται η είσοδος δημοσιογράφων στα hot spots, με κυβερνητική εντολή!

Απαγορεύεται η είσοδος δημοσιογράφων στα hot spots, με κυβερνητική εντολή!

Απαγορεύετηκε, έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η είσοδος των δημοσιογράφων στα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Σε νεότερη ανακοίνωση, το Υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης είναι προσωρινή και έγινε κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων στα hot spots, ώστε να μην παρακωλύεται το έργο τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι η προσωρινή αναβολή της πρόσβασης των ΜΜΕ στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, στα κέντρα φιλοξενίας και τα κέντρα μετεγκατάστασης έγινε ύστερα από αίτημα των ίδιων  των συντονιστών των κέντρων, προκειμένου να μην αποσπώνται από το έργο τους που είναι η διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών.

Την παρούσα στιγμή, τα κέντρα καλούνται να διαχειρισθούν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο μια ανθρωπιστική κρίση, που αφορά καταρχήν  όσους έχουν εισέλθει στη χώρα.  Οι απασχολούμενοι στα κέντρα  καλούνται καθημερινά να διαχειρισθούν έναν συνεχώς αυξανόμενο και μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε κέντρα, όπου πρέπει να τους παραχθούν τα μέσα για τη βραχύχρονη επιβίωσή τους στη χώρα, να διαφυλαχθούν από επιτήδειους που καραδοκούν, αλλά να καθησυχασθεί η δική τους αδημονία να συνεχίσουν το ταξίδι.  Κατά δεύτερον, μέριμνα των συντονιστών των κέντρων, αλλά  και όσων εργάζονται σε αυτά  είναι η κατά το δυνατόν διασφάλιση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών.

Καθώς οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι από την κρίση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να παραμείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα απερίσπαστοι στο έργο τους. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να μην εισέρχονται εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οργανώσεων, αλλά και ερευνητές Πανεπιστημίων στα κέντρα. Σύντομα θα παρασχεθεί  οργανωμένη δυνατότητα πρόσβασης.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.