Μ. Βορίδης: Δεν γίνεται να συνεχίσει να κυβερνά μία κυβέρνηση μειοψηφίας

Μ. Βορίδης: Δεν γίνεται να συνεχίσει να κυβερνά μία κυβέρνηση μειοψηφίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στη «Real News».

Όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η κυβέρνηση είτε πρέπει να διευρύνει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, κάτι που όπως εκτιμά δεν είναι πρόθεσή της, είτε θα κάνει εκλογές, οι οποίες ο ίδιος θεωρεί ότι θα γίνουν άμεσα και όχι πάντως αργότερα από τον Νοέμβριο.

Η Ν.Δ., τόνισε ο κ. Βορίδης, δεν φοβάται τις εκλογές και σημειώνει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ευθύνη και πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα.

Σε ερώτηση αν αποκλείει το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με τη στήριξη και της Ν.Δ., ο κ. Βορίδης απάντησε πως δεν θεωρεί δυνατή την προγραμματική συμφωνία με την Αριστερά και μια τέτοια συγκυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ότι η Ν.Δ. έπρεπε να ψήφιζε υπέρ της αποχής στην ψηφοφορία επί της νέας συμφωνίας, υποστήριξε ότι «αποτέλεσε πρόταση που ισορροπούσε από τη μία στην ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση της χώρας και άρα συμφωνία και από την άλλη στην άρνηση εγκρίσεως του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, το οποίο ενσωματώνει δημοσιονομικά μέτρα που οφείλονται στην καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα και βεβαίως ερμηνεύεται, ενδεχομένως μη ορθά αλλά πάντως ερμηνεύεται, ως στήριξη στην παραπαίουσα και καταστροφική διακυβέρνηση διακυβέρνηση Τσίπρα».

Εστιάζοντας ειδικότερα στη Ν.Δ., ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να παραμείνει κυβερνητική δύναμη, πείθοντας όμως τον λαό με τη δύναμη των ιδεών της, χωρίς παραχωρήσεις, παλινδρομήσεις ή συμβιβασμούς και κυρίως χωρίς να παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.