Μ. Σουλτς: Θρασύς και ανάξιος ο Ερντογάν – Βέμπερ: Βλάπτει τη χώρα του

Μ. Σουλτς: Θρασύς και ανάξιος ο Ερντογάν – Βέμπερ: Βλάπτει τη χώρα του

O ανώτατος άρχων ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και  χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να κλωτσά όλες τις διπλωματικές συνήθειες, αλλά το κάνει. Είναι ανάξιο ενός ανώτατου άρχοντα. Ο κ. Ερντογάν είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής του», τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς. Τα λόγια του, ανήμερα της θριαμβευτικής παμψηφεί εκλογής του  στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) , συνιστούν την σκληρότερη επίθεση του  υποψήφιου καγκελάριου κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προκάλεσε νέα κατακραυγή με τις δηλώσεις του.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων υπέρ του «Ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε: «Οποιος καταχράται τη διπλωματική προστασία για να κάνει κομματική πολιτική στη Γερμανία, δεν έχει θέση εδώ».
«Την υπερηφάνεια ενός έθνους δεν μπορεί να την υπερασπιστεί κανείς προσβάλλοντας άλλα (έθνη). Με αυτήν την επιθετική πολιτική βλάπτει την ίδια τη χώρα του. Οι επιθέσεις του Ερντογάν γίνονται μέρα με τη μέρα πιο αλλόκοτες. Η Ευρώπη όμως δεν θα αφεθεί να προκληθεί» είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) σε κοινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του γερμανικού «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Funke».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά της Μέρκελ «για ναζιστικές μεθόδους», προσθέτοντας: «Στην Ευρώπη μπορούν να ξαναγίνουν θέμα τα κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά δεν το τολμούν ακόμα».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.