Λουκέτο σε όλη τη χώρα, τα πάντα κλειστά στην Καστοριά

Λουκέτο σε όλη τη χώρα, τα πάντα κλειστά στην Καστοριά

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η χώρα λόγω της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ  αντιδρώντας στη νέα λαίλαπα  των μνημονιακών μέτρων  που υποβαθμίζουν περαιτέρω το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.
Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εναντίον των «ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών» καλεί του εργαζόμενους και το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς ΜΜΕ και νοσοκομεία
Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει ότι η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα  και τα ΜΜΕ τα οποία δε θα μεταδίδουν ενημερωτικά δελτία από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11. Επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ ενώ θα υπολειτουργήσουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμη κλειστά θα παραμείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Πέμπτη  λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Στην προκήρυξη της η ΓΣΕΕ τονίζει  ότι «η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;  Απεργούμε και αγωνιζόμαστε κατά των κυβερνητικών μέτρων που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα, με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, που μετατρέπουν το κοινωνικό κράτος σε φιλανθρωπικό, που καθιστούν τους εργαζόμενους μόνιμα υποζύγια της κρίσης και των ελλειμμάτων».
«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία- επισημαίνει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ- ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.»
Στις κινητοποιήσεις έχει δηλώσει ότι θα λάβει μέρος και ο εμπορικός κόσμος της χώρας (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς) μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ.

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς
Σε κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς με ανακοίνωσή του: Η ΓΣΕΕ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ  στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια. Για τη ΓΣΕΕ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,  η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις  στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;

Απεργία και στη γούνα
Με ανακοίνωσή τους στην απεργία συμμετέχουν και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών ΓούναςΣυνάδελφοι, συναδέλφισες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ κάθε εργάτης και εργάτρια, κάθε άνεργος του κλάδου οφείλει να πάρει ταξική θέσηΑς αναλογιστεί τις συνέπειες εάν εφαρμοστούν στη ζωή αυτά που είχαν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ψηφίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την αντεργατική λαίλαπα που δεν πρόλαβαν και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν, κάτω και από την πίεση του ταξικού κινήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τι θα γίνει εάν γίνουν πράξη, όπως πιέζουν με κάθε ευκαιρία και οι εργοδοτικές ενώσεις   οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, οι κατευθύνσεις της ΕΕ; Πώς θα επιβιώσουμε με ένα ξεροκόμματο στα βαθιά γεράματα; Τί θα κάνουμε χωρίς παροχές Υγείας και Πρόνοιας εμείς και οι οικογένειες μας; Πώς θα δουλεύουμε στα 67 μας χρόνια αν κάπου βρούμε ένα μεροκάματο πείνας, Υπάρχει χρόνος για αναμονή για όλα αυτά ή δίκαιος συμβιβασμός στο αν θα μας πάρουν το σπίτι; Τί έχουμε να χάσουμε, την ανεργία μας, την απληρωσιά, την εκ περιτροπής εργασία, τις άδειες άνευ αποδοχών, τα χειρότερα που είναι μπροστά μας, τους εκβιασμούς, τις αλυσίδες μας; Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά αφού με το δικό μας μυαλό και τον ιδρώτα έχει εκτοξευθεί η παραγωγικότητα της εργασίας και έχει κάνει άλματα η επιστήμη και η τεχνολογία σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες;
Εργοδοσία, ΕΕ και Κυβέρνηση  μας θέλουν απογοητευμένους, φοβισμένους, να συναινούμε και να υπομένουμε τα βάσανα που μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως διαπραγματευτές και σωτήρες οι σφαγιαστές των δικαιωμάτων μας, κομπάζουν με το «ψήφισες, θα τα υποστείς», Να σηκώσουμε το ανάστημα μας, να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας. Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Μας θέλουν στα 67 εξουθενωμένους και σκεβρωμένους στα σύγχρονα κάτεργα, σε ανθυγιεινές συνθήκες από τις κόλλες και τα χημικά, το χνούδι, το θόρυβο, να αποσπάσουν και την τελευταία ικμάδα, να μην ανασάνουμε μέχρι τον τάφο . Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχια, την ανεργία, την απληρωσιά, τη μισή  δουλειά, την εξαθλίωσή μας για τα κέρδη τους. Να ξεσηκωθούμε, έχουμε όπλο την οργάνωση μας, το Σωματείο, ασπίδα μας την ταξική αλληλεγγύη. Να τους απογοητεύσουμε εμείς, να τρομάξουν αυτοί από την οργάνωση και τη συμμετοχή μας στην απεργία Αποτελέσματα για εμάς έχει πάντα μόνο η πάλη μας. Μόνο με τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα, τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα μπορούμε παρεμποδίσουμε μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάκτηση απωλειών, την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών μας.
Δούλοι  του 21ου αιώνα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.

Τέλος κάλεσμα απηύθυναν και οι εκπαιδευτικοί μέσω του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Καστοριάς“Στις 12 Νοεμβρίου στη Γενική Απεργία. Σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της Ελλάδος”. Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους συναδέλφους την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 11.00πμ μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας. Να δώσουμε όλοι ηχηρό παρόν κατά της πολιτικής των μνημονίων, κατά της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της βίαιης φτωχοποίησης των χαμηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων. Το δίκιο είναι με το μέρος μας! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μόνο του το ΠΑΜΕ
Σε συγκέντρωση καλεί και το ΠΑΜΕ τους εργαζομένους στις 10:30. Η ανακοίνωση: Εργαζόμενοι-νες, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να γκρεμίσει ότι απέμεινε απ’ το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Η Κοινωνική ασφάλιση αποτελεί για τους εργαζόμενους , το πλέγμα προστασίας που συνδυάζει το δικαίωμα στη σύνταξη ,το δικαίωμα στην Υγεία και την Πρόνοια ,την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο , τα ατυχήματα ,τις επαγγελματικές ασθένειες .Όλα αυτά , που τα έχουν χρυσοπληρώσει με κόπο οι εργαζόμενοι ,σήμερα κατακρεουργούνται!  Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Να δυναμώσουμε το σωματείο μας.  Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά! Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ. ΣΤΙΣ 10.30πμ απέναντι από την πρώην Νομαρχία Καστοριάς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.