Κοκκίνισε ο «χάρτης» των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Κοκκίνισε ο «χάρτης» των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων παρουσιάζουν Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ιόνια Νησιά σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Όπως σημειώνεται τα «κόκκινα» δάνεια στις περιοχές αυτές αγγίζει το 45% παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχαν επωφεληθεί από τον τουρισμό ο οποίος σημειώνει χρόνο το χρόνο βελτίωση ρεκόρ.

Στην ίδια κατηγορία περιοχών με τα υψηλά «κόκκινα» δάνεια ανήκουν επίσης η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία και η Θεσσαλία. Αντιθέτως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ήπειρο, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τη Δυτική Μακεδονία φτάνουν στο 45%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι περιοχές οι οποίες κοκκινίζουν στο χάρτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι περιοχές οι οποίες δεν έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση εισοδημάτων λόγω κρίσης και είναι οι πιο πλούσιες περιοχές της χώρας. Όπως σημειώνεται οι αριθμοί – σοκ αφού τα κόκκινα δάνεια φτάνουν πλέον στα 100 δισ. ευρώ εν συγκρίσει με τα 10 δισ. το 2007 οφείλονται στο γεγονός ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι είδαν την κρίση μάλλον ως ευκαιρία να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με τραπεζικές πηγές να σημειώνουν ότι το περίπου 40% των ατόμων που έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη διατηρούν μεγάλες περιουσίες.

Η κατανομή των επισφαλειών ανά περιοχή

Πελοπόννησος 46%

Κρήτη 45%

Αν. Μακεδονία 45%

Δωδεκάνησα 44%

Ιόνια νησιά 43%

Στερεά Ελλάδα 43%

Θεσσαλία 42%

Δυτ. Μακεδονία
34%

Ήπειρος 33%

Βόρειο Αιγαίο
32%

Leave a Reply

Your email address will not be published.