Δήμος Καστoριάς: Συνάντηση εκπροσώπων Ευρωπαϊκού Προγράμματος Little big things in Europe and in our local communities

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Little big things in Europe and in our local communities (Μικρά μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη και στις τοπικές μας κοινότητες) διοργανώνει στην Καστοριά την καταληκτική έκτη συνάντηση 30 εκπροσώπων ευρωπαϊκών δήμων, από 19 έως 23 Ιουλίου 2015.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τους εταίρους δήμους  Ville de Bram (Γαλλία), Siderno (Ιταλία), του Συνδέσμου Δήμων της περιοχής Locride στην Ιταλία, της Santa Venera ( Μάλτα), της Lousa (Πορτογαλία) και του Viroinval (Βέλγιο).

Κατά την παραμονή τους στην Καστοριά θα συμμετάσχουν σε δράσεις που ενθαρρύνουν την δικτύωση και τη μελλοντική συνεργασία των εταίρων, σε δράσεις για το περιβάλλον, τον κοινωνικό τουρισμό, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα, την προώθηση-ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τις διαγενεακές ανταλλαγές.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή μας με επισκέψεις σε διάφορα Μνημεία,  Μουσεία, και τοποθεσίες του Δήμου μας, καθώς και να έρθουν σ’ επαφή με τους συμπολίτες, με σκοπό την καθιέρωση σταθερών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των πολιτών των παραπάνω ευρωπαϊκών πόλεων.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής θα υποδεχθεί σε δημόσια εκδήλωση τους εκπροσώπους από τις πέντε παραπάνω πόλεις στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.