Λέσβος: Aστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό στα Τσαμάκια- 346 πρόσφυγες μεταφέρονται στη Μόρια- Συλλήψεις ακτιβιστών

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην παραλία Τσαμάκια της Λέσβου για τη μεταφορά 346 μεταναστών στο hot spot της Μόριας και την απομάκρυνση των ακτιβιστών που είχαν καταλάβει, σύμφωνα με τις αρχές, την παραλία από τις αρχές του περασμένου χειμώνα.

Όπως αναφέρει το lesvospost.gr επρόκειτο για ομάδες του αντεξουσιαστικού χώρου, υπό το χαρακτηριστικό τίτλο «No border kitchen».

Στην παραλία μαγείρευαν και προσέφεραν φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν στη γύρω περιοχή ή θα έφευγαν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά.

Σταδιακά ο χώρος μετατράπηκε σε έναν άτυπο καταυλισμό και ιδιαίτερα μετά την 20η Μαρτίου και την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας ο καταυλισμός έγινε χώρος παραμονής παράνομων μεταναστών από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Αυτοί παρέμεναν εκεί για να διαφύγουν την καταγραφή τους και πιθανά την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί ήδη μετέφεραν στο hotspot της Μόριας 346 μετανάστες στο σύνολο τους από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.  Όλοι τους θεωρείται ότι μπήκαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου δηλαδή θα εφαρμοστούν τα όσα η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ορίζει.

Μέσα στον καταυλισμό βρέθηκαν και ήδη προσήχθησαν στην Αστυνομία 19 ακτιβιστές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.