Η Λευκάδα… πλησίασε την Κεφαλονιά – Δείτε πώς έγιναν οι Εγκρεμνοί – (φωτό)

Κατά 36 εκατοστά προς τον Νότο μετατοπίστηκε η Λευκάδα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ που σημειώθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων που συνέλεξε ο σταθμός GPS του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Πόντι Λευκάδας, όπως ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς. Πρόκειται για μία μεγάλη μετακίνηση που εξέπληξε και εμάς, είπε ο κ. Γκανάς.

Είναι λογικό αυτό με τέτοιον σεισμό, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος – ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας. Ανάλογη μετακίνηση είχαμε και στην Κεφαλονιά από τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2014, πρόσθεσε.

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα των σεισμολόγων, ο φλοιός έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν τα 20 εκατοστά, όταν το αντίστοιχο φαινόμενο στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, έφτανε τα 9 εκατοστά. Η μετασεισμική δραστηριότητα στη Λευκάδα συνεχίζεται και δύο ακόμα δονήσεις, μεγέθους 4,8 και 4 βαθμών, ταρακούνησαν το νησί από τις 5 τα ξημερώματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν συνολικά σχεδόν 20 μετασεισμοί. Ο σεισμός των 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 7 και 12 το πρωί και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα δυτικά του Φισκάρδου.

Στο μεταξύ εξακολουθούν να συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που δείχνουν ό,τι απέμεινε από την πανέμορφη παραλία της Λευκάδας, τους Εγκρεμνούς…

Δείτε τις:

Χθες η Λευκάδα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες. Είκοσι εννέα σπίτια και 13 δημόσια κτίρια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατοίκητα στη Λευκάδα μετά τις αυτοψίες των μηχανικών, ενώ δεκάδες σπίτια και κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.