Η απάντηση του Λ. Λαζόπουλου

Η απάντηση του Λ. Λαζόπουλου

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια που έχουν ήδη εκφράσει χιλιάδες άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειες τους, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο Λαζόπουλος αποφάσισε να απαντήσει με ανάρτηση στo altsantiri και δελτίο τύπου που εστάλη από τον Alpha.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του νωρίτερα στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Βαρδακαστάνης εξέφρασε την έκπληξη και τη στεναχώρια του για τις δηλώσεις Λαζόπουλου, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη» την ταύτιση της αναπηρίας, «που είναι μια κατάσταση ζωής», με τις πολιτικές θέσεις. Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κάλεσε τον δημοφιλή κωμικό να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες με κινητική αναπηρία: «Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία».

Ο κ. Λαζόπουλος απολογήθηκε στον κ. Βαρδακαστάνη με προσωπική επιστολή η οποία αναφέρει τα εξής:

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη, Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση.

Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό.

Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη.

Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών.Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά.

Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν. Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή.

Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση. Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος.

Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».

 

 

 

www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.