Περίοδος Αναπαραγωγής της Λαγγόνας στη Λίμνη Καστοριάς

Παράκληση προς αλιείς & ενασχολούμενους με ναυταθλητισμό να μην παραβιάζουν την περιοχή για την προστασία της

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση  σχετικά με την οριοθέτηση αναπαραγωγικής αποικίας της λαγγόνας στη λίμνη Ορεστιάδα Καστοριάς και συγκεκριμένα στη Νότια παραλία  περιοχή  “ΧΑΣΑΝ ΚΑΤΤΗ’’, μεταξύ Εμπορικού Κέντρου και του χώρου στάθμευσης του παλιού Νομαρχιακού Μεγάρου (νύν Περιφερειακής Ενότητας) εντός της λίμνης (παραλίμνιας και λιμναίας έκτασης )  2 στεμμάτων περίπου και μήκους 1200 μέτρων στη παρόχθια ζώνη.
Η περιοχή που θα οριοθετηθεί θα υποδειχθεί επακριβώς από τα μέλη  της  Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Δυτ. Μακεδονίας. Η οριοθέτηση θα γίνει με σημαδούρες με έξοδα και μέσα της  Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος, για το χρονικό διάστημα από 25 Μαρτίου 2016 μέχρι και 25 Απριλίου 2016.

Ενημερωτικές σημάνσεις και πινακίδες θα τοποθετηθούν με έξοδα της  Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος.

Παρακαλούνται οι αλιείς και οι ενασχολούμενοι με ναυταθλήματα να μην παραβιάζουν την οριοθέτηση των συγκεκριμένων περιοχών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να συμβάλλουν στην προστασία τους είδους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.