Π. Λαφαζάνης: Βιώσιμη η επιλογή του εθνικού νομίσματος

 

Την πεποίθησή του ότι η Λαϊκή Ενότητα θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, έχοντας στο πλευρό του και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα και τον “εναπομείναντα”, όπως τον χαρακτήρισε, ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή.

“Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να αναδειχθεί σε μια μεγάλη δύναμη και να παίξει καθοριστικό ρόλο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι “οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν” και το κόμμα “θα πάει ψηλά”.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση ότι στο όνομα του ευρώ, της Ευρώπης, όπως έκαναν και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, επέλεξε το μνημόνιο αντί μιας πατριωτικής, εναλλακτικής πολιτικής: “Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά μνημόνια”.

Για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας στο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σημείωσε ότι “επί χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις για την ακολουθούμενη πολιτική”.

“Δίναμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έκανε την επιλογή της σύγκρουσης με το μνημονιακό κατεστημένο και όχι της υποδούλωσης”, υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις περί λιγότερου επώδυνου μνημονίου, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν καλά και καλά μνημόνια, ούτε αριστερά και δεξιά, αλλά όλα βλάπτουν εξίσου τη χώρα και το λαό.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι “το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή” και ζήτησε “να σταματήσει η δαιμονολογία”. Υποστήριξε ότι “η επιλογή του εθνικού νομίσματος είναι βιώσιμη και αναγκαία για την Ελλάδα”, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρχουν δυσκολίες.

“Δεν λέμε ότι θα βγάλουμε από το τσεπάκι μας τη μαγική λύση…ασφαλώς έχει δυσκολίες, ιδιαίτερα στο πρώτο διάστημα, όχι μεγαλύτερες από τα μνημόνια”, είπε.

Mήνυμα του Μανόλη Γλέζου

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανόλη Γλέζου ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας στη ΔΕΘ. Στο μήνυμά του ο M. Γλέζος τόνισε ότι οι εκλογές αυτές “είναι καθοριστικές για την τύχη του λαού μας για πολλές δεκαετίες”. Επισήμανε ότι η ιστορία καλεί τον λαό “ν’ αποφασίσει επιτέλους να πάρει στα χέρια του την τύχη του”, ν΄αποφασίσει το παρόν και το μέλλον του. Οι εκλογές, σύμφωνα με τον Μ. Γλέζο, “δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσει ο λαός όλο το σάπιο καθεστώς” και να αναδείξει πρωταγωνιστή τον εαυτό του. “Ζητάω να αφουγκραστούμε την ιστορία που μας χτυπάει την πόρτα και να πάμε όλοι μαζί να την ανοίξουμε για να περάσουν οι ελπίδες, τα οράματα, το μέλλον που ανήκει σε εμάς”, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές; μου να σταθούν όπως και τότε μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκιο και τη λευτεριά”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.