Β. Διαμαντόπουλος: «Η Καστοριά δεν θα βγάλει δύο μνημονιακούς βουλευτές»

Β. Διαμαντόπουλος: «Η Καστοριά δεν θα βγάλει δύο μνημονιακούς βουλευτές»

δομναΤην επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της στην Καστοριά πραγματοποίησε χθες Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου η Λαϊκή Ενότητα. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός Δόμνα Μιχαήλ. Στον χαιρετισμό της επεσήμανε πως: «Μας ενώνει η κοινή αναζήτηση, μέσα από διαφορετικούς δρόμους, μιας νέας κοινωνίας, με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ελευθερία και χειραφέτηση. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο λαϊκό, αντι-νέο-αποικιακό μέτωπο αξιοπιστίας, συνέπειας και ανιδιοτέλειας που θα νικήσει την απογοήτευση και την ανασφάλεια και θα δώσει αέρα νίκης στο μεγάλο, λαϊκό και νεανικό ρεύμα του «Όχι» της 5ης Ιουλίου εμπνέοντας τα κοινωνικά κινήματα για την ανατροπή των μνημονίων, παλιών και νέων, δίνοντας ελπίδα και προοπτική».

ζανοςΑπό την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Ζάνος τόνισε πως «τα στοιχεία της προγραμματικής διακήρυξης της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ υπηρετούν ένα πρόγραμμα άμεσης διεξόδου σήμερα, που μπορεί να επιβληθεί από μία κυβέρνηση η οποία θα στηρίζεται στη δύναμη του οργανωμένου λαού, στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα της νεολαίας, στα τοπικά και περιβαλλοντικά κινήματα, στα κινήματα αλληλεγγύης, στις μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης», ενώ επισήμανε πως: «η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί να αλλάξει τους κοινωνικούς συσχετισμούς και να διαμορφώσει τους όρους για την χάραξη ενός άλλου δρόμου για την ελληνική κοινωνία, με σοσιαλιστική προοπτική».

στεφανοςΣτην «λαίλαπα» του τρίτου μνημονίου και τα μέτρα που φέρνει επικεντρώθηκε ο υποψήφιος Στέφανος Λιούζας. Αναφορικά με τη γεωργία ο κ. Λιούζας επεσήμανε πως: «Στρατηγικός στόχος του 3ου μνημονίου, είναι η μείωση του ενεργού πληθυσμού που ασχολείται αποκλειστικά με το πρωτογενή τομέα και η εγκατάλειψη της υπαίθρου. Πλήττονται άμεσα οι έχοντες σχέση με τον πρωτογενή τομέα γενικότερα. Μια κοινωνική ομάδα που είδε το εισόδημα της, να μειώνεται κατά 2,5 δις την πενταετία των μνημονίων, που είδε το κόστος παραγωγής να αυξάνεται κατά 30%, το κόστος ενέργειας κατά 64% και τους φόρους κατά 93%! Που είδε το μερίδιο της παραγωγής στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας, να πέφτει στο 3%! Που το αρνητικό ισοζύγιο προϊόντων, ξεπερνά τα 2 δις/έτος».

κικηΗ υποψήφια με την Λαϊκή Ενότητα Κική Μιχαηλίδου, έκανε λόγο για «μετατροπή της χώρας σε χώρα ελεγχόμενης αγροτικής παραγωγής» ενώ επεσήμανε ότι «στο επόμενο 18μηνο οι άμεσες και έμμεσες περικοπές (σ.σ. σε όλους τους οικονομικούς τομείς όπως συντάξεις) θα ξεπεράσουν τα 7 δισ. ευρώ». Κλείνοντας υποστήριξε ότι η Αριστερά δεν νικήθηκε: «Η αριστερά είναι για τα δύσκολα και δεν προσκυνάει. Βήμα, βήμα, μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον που ονειρευτήκαμε όταν ρίχναμε στην κάλπη το «Όχι».

 

βαγγεληςΤέλος ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση της πρωτοβουλίας στήριξης της Λαϊκής Ενότητας όπου με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες τον τοποθέτησαν επικεφαλή του ψηφοδελτίου στην Καστοριά, αναφέρθηκε στο κοινό της εκδήλωσης τονίζοντας πως: «αποτελεί το 80% των συντρόφων που συνάντησε τον Μάιο του 2012». Ο κ. Διαμαντόπουλος επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να στηριχθεί ο τρίτος δρόμος έξω από τα μνημόνια, χωρίς μεσοβέζικες λύσεις, ενώ σημείωσε πως οι άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας είναι οι άνθρωποι του αγώνα. Κλείνοντας ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τη Λαϊκή Ενότητα εκφράζοντας την πεποίθηση πως: «Αυτός ο νομός, δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί από δύο βουλευτές ή βουλευτίνες που υποστηρίζουν τα μνημόνια και πως δεν υπάρχει εναλλακτική». «Αυτός ο λαός» συνέχισε «θα δώσει την ευκαιρία στη Λαϊκή Ενότητα να έχει έδρα, εκπροσώπηση, βροντερή φωνή στη Βουλή για τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, των λαϊκών στρωμάτων».

 

 

 

 

 

Διαμαντόπουλος Βαγγέλης

Leave a Reply

Your email address will not be published.