Η εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας για την “Αριστερά Σήμερα”

Στην αποτίμηση της κατάστασης μετά την “συνθηκολόγηση” του ΣΥΡΙΖΑ και την “μετάλλαξή” του σε νεοφιλελεύθερο  κόμμα προχωρούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της Αριστεράς σ΄  όλη την χώρα. 
Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης με θέμα “Η Αριστερά Σήμερα” που πραγματοποιήθηκε από την τοπική οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας Καστοριάς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία των στελεχών της ΛΑΕ και πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, Ηρώ Διώτη, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και του εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  Δυτικής Μακεδονίας Χρήστου Βασιλόπουλου.

https://i0.wp.com/4.bp.blogspot.com/-yn6ki2Bsb08/VzdxNDlqY6I/AAAAAAAAPfs/WrC5xlUQ8DE6qM6MfYlePLjqsSQCkxQVQCLcB/s1600/13221118_127505157658936_1297923368590181485_o.jpg?resize=615%2C461&ssl=1

Τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνιζε το μέλος της ΛΑΕ Καστοριάς Κώστας Σεραφείμ και στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές ανάφεραν τα εξής:

ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ: “Εμείς συνεχίζουμε από την πλευρά της Αριστεράς και δεν έχουμε μεταλλαχθεί, δεν γίναμε μνημονιακοί και φιλελεύθεροι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εν΄ όψει του συνεδρίου μας που ξεκινάει το τελευταίο Σαββατοκύριακό του Ιουνίου κάνουμε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα συγκενρώνουμε τις δυνάμεις μας και οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας μαζί με τον λαό ενάντια στα μνημόνια και σ΄ αυτή την καταστροφική πολιτική και υφεσιακή που συνεχίζεται στη χώρα μας”

 


ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ: “Στα πλαίσια της συζήτησης που έχει ανοίξει στην Αριστερά μετά τις μνημονιακές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουμε εκδηλώσεις ενημέρωσης σ΄ όλη την χώρα.
Έχει μεγάλη σημασία για όλους μας αυτή η συζήτηση να ανοίξει και πούμε στον κόσμο πώς θα είναι η επόμενη μέρα για όλους μας”

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Εκτιμούμε ότι πολλά είναι τα πεδία αυτού του χρονικού διαστήματος που ζήσαμε όλοι μας μετά την κατάρρευση των αυταπατών και ότι καμία κυβερνητική λύση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κρίση και να αναπτερώσει το ηθικό ώστε το λαϊκό κίνημα να βάλει τη σφραγίδα του σ΄ αυτές τις εξελίξεις.
Ζούμε την κατάρρευση αυτών των μύθων της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Ευρώ της παγκοσμιοποιημένης ολοκλήρωσης που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και το ζούμε καθημερινά με την επιβολή μέτρων στην Ελλάδα”.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Προφανώς μετά το συντριπτικό πλήγμα που υπέστη ο χώρος της Αριστεράς ο οποίος συμμετείχε και πίστευε ότι η κυβέρνηση είναι ένα εργαλείο  αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε για κάποιους ότι είναι αυτοσκοπός. Μέσα σ΄ αυτή την συγκυρία θεωρώ ότι όσοι πήραν γενναίες αποφάσεις το καλοκαίρι και δεν είχαν το χρόνο να τοποθετηθούν αυτοκριτικά με ένα μνημόνιο που είχε περάσει, με μέτρα που ψηφίστηκαν αυτόματης επιβολής του νεοφιλελευθερισμού, εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια κάνοντας έναν απολογισμό πώς φτάσαμε ως εδώ, πώς απαντάμε ως αριστερά αλλά και πώς πρέπει να κινηθεί ο χώρος της Αριστεράς υπερασπιζόμενος τα λαϊκά συμφέροντα”.

kastoriani-estia.blogspot.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.