Ξεμπλοκάρει η πληρωμή των εφάπαξ

Ξεμπλοκάρει η πληρωμή των εφάπαξ

Tην απεμπλοκή της χορήγησης εφάπαξ για πέντε επαγγελματικούς κλάδους έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων ΕΤΑΑ.

Η υπουργική απόφαση του κ. Πετρόπουλου αφορά τους κλάδους των Νομικών, Συμβολαιογράφων, Δικαστικών Επιμελητών, Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και Υγειονομικών, και πιο ειδικά χίλιους και πλέον δικαιούχους των κλάδων αυτών των οποίων η καταβολή του εφάπαξ είχε «παγώσει» από το Σεπτέμβρη του 2013.

Όπως αναφέρει το ΕΤΑΑ στην ανακοίνωσή του, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ταχύτερο κατά το δυνατό υπολογισμό του εφάπαξ των παραπάνω κατηγοριών ασφαλισμένων, ώστε σύντομα να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δικαιούμενα ποσά.

Όπως αναφέρεται, το ΕΤΑΑ αναμένει σύντομα και ανάλογη απεμπλοκή του δικαιούμενου εφάπαξ για τους Μηχανικούς, το οποίο έχει καθυστερήσει λόγω των πολλών διαφοροποιήσεων σε παρακρατούμενα ποσοστά για τη σχετική παροχή κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.