Ξεκίνησε η λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς

Θεωρώντας δεδομένη τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς και μετά τις ενέργειες του Δημάρχου της πόλης, των Αντιδημάρχων και σύσσωμης της δραστήριας Δημοτικής Αρχής «ο κύβος ερρίφθη». Η συμβαλλόμενη με τον Δήμο Καστοριάς εταιρεία, η οποία έχει ήδη αναλάβει την δανειοδότηση 28 υδατοδρομίων στην Χώρα μας, ξεκίνησε από 1.4.2016 τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Καστοριά, δίνοντας την ευκαιρία να προβεί ο τόπος σε μια «καλώς νοούμενη» εκμετάλλευση της λίμνης και να αποκτήσει η «Βυζαντινή Αρχόντισσα» ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο για τους κατοίκους, αλλά και νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του τουρισμού, των εμπορευματικών μεταφορών και ακόμα την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών!

Η λειτουργία υδατοδρομίου έχει ως αυτονόητο επακόλουθο τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων, τα οποία ως πολυχρηστικά μέσα, με κύρια χαρακτηριστικά την ασφάλεια και την ευελιξία, εκτός από τις τακτικές επιβατικές ημερήσιες πτήσεις με διάφορους προορισμούς στην ενδοχώρα, θα εκτελούν και έκτακτες πτήσεις charter, περιηγητικές, νοσοκομειακές, έρευνας και διάσωσης, πυροσβεστικές και άλλες. Τώρα πλέον, που μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Εν Τιμή Πρόταση» με επικεφαλής τον Δήμαρχο, ταξίδεψαν στο παρθενικό δρομολόγιο – επιστρέφοντας από τον Πειραιά όπου διενεργείται διεθνής έκθεση – στην πόλη τους, τα χαρακτηρίζουν ως τα ιδανικά μεταφορικά μέσα για την Καστοριά με την γεωγραφική μορφολογία που τη διακρίνει.

Αν και η λίμνη της Καστοριάς ανήκει στο οικολογικό δίκτυο Natura 2000 ως προστατευόμενη περιοχή, όπου διαθέτει πλήθος προστατευόμενων πτηνών, το περιβαλλοντικό αυτό θέμα ξεπεράστηκε μετά τη συνάντηση «κορυφής» του Δημάρχου της πόλης με τον Πρωθυπουργό της Χώρας. Σημειώνεται, ότι η μετακίνηση από και προς την Καστοριά με τα υδροπλάνα που ήδη πετούν, θεωρείται ο πιο σύντομος, συναρπαστικός και συγχρόνως οικονομικός τρόπος!

dimotikanea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.