Ξεκίνησε στην Τρίπολη η δίκη της «μαύρης χήρας» του καπετάνιου

Διακοπή και βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων ζήτησε η υπεράσπιση

Ξεκίνησε στην Τρίπολη η δίκη της «μαύρης χήρας» του καπετάνιου

Ξεκίνησε την Πέμπτη, στο δικαστήριο της Τρίπολης, η δίκη της 38χρονης «μαύρης χήρας», η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το σύζυγό της καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, τη δίκη υπάρχουν 42 μάρτυρες και αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της δίκης θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μία πολύκροτη υπόθεση η οποία από την πρώτη στιγμή έλαβε και εξακολουθεί να έχει μεγάλη δημοσιότητα. Ο εκ των δικηγόρων της κατηγορούμενη, Σπύρος Ρομπότης, δήλωσε ότι μετά τη συγκρότηση του δικαστηρίου σε σώμα, ανεγνώσθη ο κατάλογος ων μαρτύρων και εκεί διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους μάρτυρες απουσιάζουν.

Η υπεράσπιση ζήτησε διακοπή και βίαια προσαγωγή των μαρτύρων. Επίσης, ένα θέμα που τέθηκε είναι αν η ανήλικη κόρη της κατηγορούμενης θα έπρεπε να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών ή σε δημόσια συνεδρίαση. Η υπεράσπιση ήταν της άποψης ότι η ψυχή της ήταν αρκετά τραυματισμένη και προκειμένου να διαφυλαχθεί ο ιδιωτικός της βίος, πρέπει η εξέταση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Η κατηγορούμενη δηλώνει αθώα, είπε ξεκάθαρα ο κ. Ρομπότης. «Δεν έχουμε διαφορά με τους συγγενείς του θύματος, όλοι θέλουμε να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι και δράστες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογενείας του θύματος, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μαζί με τον δικηγόρο από το Κρανίδι κ. Γεωργόπουλο. «Θέλουμε να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση. Απέναντι έχουμε όπως έχω αντιληφθεί στρεψοδικίας της υποθέσεως, αφού ήδη από την πρώτη στιγμή, για ανύπαρκτα δικονομικά λόγο, ζητούν διακοπή της δίκης με απώτερο σκοπό να συμπληρωθεί το 18μηνο και να μείνει ελεύθερη η κατηγορούμενη. Μπορούν να προκύψουν κι άλλοι μάρτυρες.

Θα ξεπεράσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι και ίσως συνεδριάζουμε και εκτός ωραρίου. Πάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα δεν μπορεί να συνεδριάζει το δικαστήριο διότι υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 24 Ιουνίου να συμπληρωθεί το 18μηνο. όσον αφορά την κατηγορία, η πλευρά μας είμαστε κατηγορηματικοί ότι η κατηγορούμενη έχει διαπράξει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται, από όλα τα στοιχεία προκύπτει, τα ευρήματα και τους μάρτυρες αυτό προκύπτει. Άλλωστε, η κατηγορούμενη ομολόγησε την πράξη της ενώπιον και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ναυπλίου και η ίδια αρνήθηκε να την υπογράψει. Εκτιμώ, ότι αυτή η δίκη θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου».

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.