Ξεκίνησε η διαδικασία για την πλήρωση 2.440 κενών θέσεων στην υγεία

Στην εκκίνηση των διαδικασιών για την πλήρωση 2.440 κενών οργανικών θέσεων σε φορείς του υπουργείου Υγείας προέβη η κυβέρνηση, υπογράφοντας τη σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι κενές οργανικές θέσεις κατανέμονται ως εξής:

  • 1.110 θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό
  • 600 θέσεις για ειδικευμένους γιατρούς κλάδου ΕΣΥ
  • 550 θέσεις για διάφορους κλάδους και ειδικότητες
  • 100 θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρου  80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Ειδικά για τους οργανισμούς που αφορούν τις εξαρτήσεις, προβλέπονται 20 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», 25 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στον ΟΚΑΝΑ και 35 θέσεις, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, στο ΚΕΘΕΑ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για το έτος 2016, ενώ όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, «με την απόφαση αυτή υλοποιείται η δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τη σταδιακή κάλυψη των άμεσων αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, διασφαλίζοντας την επιβίωση των υποστελεχωμένων τμημάτων-κλινικών και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.