Ξαφνική συνάντηση-μυστήριο Ομπάμα,Μέρκελ,Ολάντ,Ρέντσι,Κάμερον στο Αννόβερο

Μια “άτυπη συνάντηση” θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στο Αννόβερο της Γερμανίας οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, η καγκελαρίος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιταλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι, ανακοινώθηκε σήμερα από τη γαλλική προεδρία.

Οι ηγέτες θα συνομιλήσουν για τα “μεγάλα διεθνή θέματα”, προσθέτει στην ανακοίνωσή της, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, η γαλλική προεδρία.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς είχε διευκρινίσει πως η συνάντηση αυτή οργανώθηκε έπειτα από “πρόσκληση της καγκελαρίου” για να συζητηθούν “πολυάριθμα ζητήματα διεθνούς πολιτικής”, χωρίς να αναφέρει μια συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη. Ωστόσο η Συρία, η Λιβύη και το μεταναστευτικό ζήτημα θα βρίσκονται στο μυαλό όλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια συνάντηση μεταξύ αυτών των πέντε, υπογράμμισε η γερμανίδα εκπρόσωπος.

Το Αννόβερο φιλοξενεί μια μεγάλη βιομηχανική έκθεση και ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να φθάσει εκεί την Κυριακή. Η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε τον περασμένο μήνα πως ελπίζει ότι με την ευκαιρία αυτή θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το 2013, για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.