Κρίσιμο τριήμερο διαπραγματεύσεων- Ενέργεια και δημοσιονομικά στο τραπέζι

Κρίσιμο τριήμερο διαπραγματεύσεων- Ενέργεια και δημοσιονομικά στο τραπέζι

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκονται οι διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. ΔΕΗ, εξωδικαστικός συμβιβασμός και πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης βρισκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων των αρμόδιων υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Οι συζητήσεις για το σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΔΕΗ για την απελευθέρωση της αγοράς ρεύματος θα επαναληφθούν σήμερα και το Σάββατο. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η διοίκηση της ΔΕΗ παρουσίασε τη στρατηγική της για δημιουργία και πώληση θυγατρικών εταιριών, στις οποίες θα μεταφερθούν πελάτες της Δημόσιας επιχείρησης.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σχετικά με τη δυνατότητα διαγραφής παρακρατούμενων φόρων, όπως ο ΦΠΑ και ο Φόρος Μισθωτών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση στο ν/σ, που έχει καταθέσει για δημόσια διαβούλευση, εξαιρεί τη δυνατότητα διαγραφής των συγκεκριμένων φόρων, ενώ οι θεσμοί ζητούν να διαγράφεται και μέρος αυτών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε και το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης. Στόχος είναι να δημιουργηθούν 100 με 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας κατ’ έτος σε διάστημα τριών ετών, μέσα από ένα πρόγραμμα, υψους 3 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ1

Leave a Reply

Your email address will not be published.