30΄
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 125 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. κακάο
- 400 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- βούτυρο ή ελαιόλαδα για το τηγάνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα στερεά πάρα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα και όλη την κρέμα και ενσωματώνουμε μέχρι να γίνει μία πάστα.
- Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
- Το υπόλοιπο γάλα το προσθέτουμε σε δύο δόσεις και το ανακατεύουμε καλά.
Ο λόγος που τα κάνουμε όλα αυτά είναι για να μη σβολιάσει το μείγμα. - Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Το περνάμε από μια σίτα έτσι ώστε να κρατήσουμε τυχόν σβόλους που έχουν μείνει.
Όσο περισσότερο το αφήνουμε στο ψυγείο τόσο το καλύτερο είναι. - Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια ενός κομματιού πατάτας που το καρφώνουμε με ένα πιρούνι αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
- Ρίχνουμε μισή κουτάλα από το μείγμα και ψήνουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να είναι έτοιμο.
Προσοχή γιατί το κακάο καίγεται πολύ εύκολα μην αρπάξουν οι κρέπες μας.