Κοζάνη: Χωρίς ρεύμα 40 χωριά – Άνοιξε η Εγνατία Οδός

Κοζάνη: Χωρίς ρεύμα 40 χωριά – Άνοιξε η Εγνατία Οδός

Χωρίς ρεύμα  είναι από το βράδυ της Τετάρτης περισσότερα από σαράντα χωριά στα πεδινά της Κοζάνης και στα ορεινά του Βοΐου, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ -παρότι ελέγχουν όλη τη γραμμή μεταφοράς- δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το πρόβλημα που προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Επιπλέον, στα χωριά αυτά έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται και προβλήματα υδροδότησης.

Παράλληλα, με απόφαση της αστυνομικής διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, άνοιξε το πρωί της Πέμπτης η Εγνατία Οδός στην κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων από τον κόμβο της Σιάτιστας στην Κοζάνη έως τον κόμβο του Κατσικά στα Ιωάννινα.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Εγνατίας οδού καθόλη τη διάρκεια της νύκτας αποχιόνιζαν μια διαδρομή περίπου 130 χλμ από την Κοζάνη έως τα Ιωάννινα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτή την οδό τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα. Περίπου 400 νταλίκες ήταν ακινητοποιημένες κατά μήκος του δρόμου από τον Πολύμυλο, τη Σιάτιστα έως και τα Γρεβενά και μόλις πριν από λίγο η αστυνομία ύστερα από έλεγχο που έκαναν τα συνεργεία της, έδωσε την άδεια για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Στα Γρεβενά, όπως ανέφερε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Σημανδράκος, κατά τη διάρκεια της νύκτας επιστρατεύτηκε αποχιονιστικό μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο, προκειμένου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάσει στην Αλατόπετρα Γρεβενών και να παραλάβει πρόσφυγα με σοβαρό πρόβλημα υγείας για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της πόλης.

Επιπλέον, πολλοί κτηνοτρόφοι δήλωσαν ότι από τη χιονόπτωση έχουν αποκλειστεί οι μονάδες τους, με αποτέλεσμα μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων να έχουν επιστρατευθεί για να ανοίξουν οι αγροτικοί δρόμοι στο Λιβαδερό, τον Μεταξά και τα Σιδερά Κοζάνης.

Τα σχολεία σε όλη τη δυτική Μακεδονία με αποφάσεις των δημάρχων παραμένουν κλειστά.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.