Κοζάνη: Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Κοζάνη: Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Κοζάνη: «Lake Festival» στη Νεράιδα – Παρασκευή 5 Αυγούστου

Το Lake Festival επιστρέφει στην Νεράιδα Κοζάνης. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου η αυλαία ανοίγει με τον γνωστό σε όλους , Δημήτρη Σταρόβα, Βαγγέλη Γιαννάκη , Γιώργο Χατζή και την μπάντα τους, σε μια «μουσικοτραγική τραγουδία» όπως την αποκαλούν : «Ο Γεμιστάνας και οι Κροίσοι». Λόγος Απειλή και Still(Apexeis) συμπληρώνουν το βράδυ της Παρασκευής , θα εμφανιστούν επίσης  γνωστοί από την διασκέδαση στην πόλη της Κοζάνης θα είναι οι Djs του Festival.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα εμφανιστούν  οι LOCOMONDO .

Κοζάνη: Εκδηλώσεις Δήμου Βοϊου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Βοϊου. Στη Σιάτιστα την Παρασκευή 5 Αυγούστου το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική βραδιά από το συγκρότημα Novus Ordo στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Το Σάββατο 6 Αυγούστου πανηγύρι Αγίου Νικάνορα στην πλατεία Γεράνειας. Την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 8 το βράδυ καλλιστεία αλόγων στο αύλειο χώρο του διδακτηρίου « Γεώργιος Παπαγεωργίου.» Στον Αυγερινό την Κυριακή 7 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Αυγερινιωτών Μακεδονομάχων εις μνήμη Παύλου Μελά στην περιοχή Μυχού Αυγερινού. Επίσης την Κυριακή 7 Αυγούστου στα Νάματα θα γίνει ο 9ος Ορεινός Αγώνας Ναμάτων, Δρασκελισμός Ασκίου- Σινιάτσικου όρους, η ώρα εκκίνησης των αθλητών θα γίνει στις 9:30 το πρωί και στη 1:30 θα γίνει απονομή επάθλων.

Αντάμωμα φίλων Μουσικών της γνήσιας δημοτικής παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στην Εράτυρα Βοΐου την Κυριακή 7 Αυγούστου . Ανάμεσά τους ο Κυριάκος Γκουβέντας, από τους κορυφαίους μουσικούς της περιοχής, καθώς και οι τοπικοί δεξιοτέχνες στο κλαρίνο και τα χάλκινα κι άλλοι μουσικοί.  Στις 9 το βράδυ στην πλατεία του χωριού. Μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νεάπολη την Κυριακή 7 Αυγούστου με έντεχνη μουσική στις 9 :30 το βράδυ στον πεζόδρομο. Στο μεταξύ  οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στη Νεάπολη του Δήμου Βοΐου τον μήνα Αύγουστο, δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω του πρόσφατου θανάτου  συμπολίτη  σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος της οικογένειάς του.

Κοζάνη: Πανηγύρι στο Κτένι Κοζάνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κτενίου ¨Αναγέννηση¨ διοργανώνει   πανηγύρι  την Παρασκευή 5 Αυγούστου στην αυλή του σχολείου του χωριού με τους ήχους του κλαρίνου του Γρίβα Γιάννη και της παρέας του.

Κοζάνη: Πανηγύρι στη Μεταμόρφωση Κοζάνης

Πανηγύρι στη Μεταμόρφωση Κοζάνης, την Παρασκευή 5 Αυγούστου. Θα εμφανιστεί ο  Κώστας Τσιοτίκας

Κοζάνη: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οινόης Κοζάνης “ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οινόης Κοζάνης “ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ” διοργανώνει  την  τρίτη πανηγυρική του εκδήλωση το Σάββατο 6 Αυγούστου το βράδυ.

Κοζάνη: Εκδήλωση Τριγωνικό

Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Τριγωνικού «ΤΟ ΔΕΛΙΝΟ» διοργανώνει  Αντάμωμα Τριγωνικιωτών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016, 9:30μμ, στην πλατεία του χωριού.

Εκδηλώσεις, από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βατερού

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις, από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βατερού, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Αυγούστου με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Κοζάνη: Τετραλόφεια  Σάββατο 6 Αυγούστου

Ο μορφωτικός λαογραφικός σύλλογος Τετραλόφου διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 6 Αυγούστου στο πρώην Δημοτικό σχολείο του χωριού με ώρα έναρξης στις 9:30 το βράδυ και τιμή εισόδου 5ευρώ.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.