Αυτά είναι τα ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο στην Κοζάνη: «Τα είχα κλειδωμένα», λέει ο πρώην στρατιωτικός

Τη δική του εκδοχή για τον τραγικό θάνατο του 5χρονου αγοριού που τραυματίστηκε θανάσιμα από ροτβάιλερ στην Κοζάνη έδωσε στις δικαστικές Αρχές ο ιδιοκτήτης των σκυλιών.

Στην κατάθεσή του ο 72χρονος, συνταξιούχος στρατιωτικός, ισχυρίστηκε ότι τα σκυλιά ήταν κλειδωμένα μέσα σε ειδικό χώρο, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τους φίλους που είχε καλέσει στο σπίτι του για να γιορτάσουν το Πάσχα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

«Ο πελάτης μου είχε καλέσει στο σπίτι του τη μητέρα του παιδιού για να κάνουν Πάσχα. Ήταν στενοί φίλοι. Κάποια στιγμή και ενώ οι καλεσμένοι καθόντουσαν όλοι μαζί το παιδί διέφυγε της προσοχής και απομακρύνθηκε. Την ώρα του τραγικού περιστατικού δεν ήταν κανείς μπροστά για να ξέρουμε με σιγουριά πως ελευθερώθηκαν τα σκυλιά. Μία εικασία που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι κάποιος έριξε τη δοκό που στήριζε το πορτάκι από όπου βγαίνουν έξω τα σκυλιά. Η δοκός αυτή βρισκόταν εξωτερικά της πόρτας και δεν θα μπορούσε να πέσει από τα ζώα. Στο παρελθόν είχαν υπάρξει φορές που ο πελάτης μου είχε αφήσει ελεύθερα τα σκυλιά κατά τη διάρκεια επισκέψεων φίλων του στο σπίτι. Δεχόταν συχνά επισκέψεις και ήθελε να είναι κοινωνικοποιημένα τα ζώα. Δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα. Τα δύο σκυλιά αυτά ήταν η ζωή του. Μετά το περιστατικό είναι συντετριμμένος», δηλώνει στη Huff Post Greece ο κ. Νίκος Κούρας, δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών.

Αυτό που προκαλεί ερωτήματα, ωστόσο, είναι το γιατί τα ροτβάιλερ αμέσως μόλις ελευθερώθηκαν επιτέθηκαν άγρια στο μικρό παιδί. Η οικογένειά του έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 5χρονου στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στην Κοζάνη. Το οικογενειακό περιβάλλον του αγοριού ζητά να αποδοθούν ευθύνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.